< terug

Bekele gaat het beter doen in New York dan in Berlijn (startlijsten, livestream)

6 november 2021 (0 reacties)

NEW YORK – Voorafgaand aan de marathon van Berlijn dit jaar was Kenenisa Bekele’s coach Haji Adilo vol vertrouwen toen hij de pers meedeelde dat Bekele in betere vorm was dan toen hij in 2019 in Berlijn de op een na snelste marathon uit de geschiedenis liep (2:01:41) Bekele’s manager Jos Hermens was iets minder zeker van zijn zaak omdat Bekele’s opbouw een beetje verkort was omdat hij herstelde van een Covdi-19 infectie ) en er werd gesproken over een nieuw wereldrecord. Bekele liep echter zeker niet geweldig in Berlijn, want hij eindigde als derde in 2:06:47. Op de persconferentie voorafgaande aan de vijftigste New York marathon van aanstaande zondag werd duidelijk dat de debuterende Bekele veel verwacht van zijn optreden in New York

Goed resultaat
Zes weken zijn voorbij gegaan en Bekele en lijkt er all vertrouwen in te hebben dat het zondag bij zijn debuut in de NYC Marathon veel beter zal gaan. Bekele zei dat zijn minder goede resultaat in Berlijn het resultaat was van iets dat hem al verschillende keren in zijn carrière heeft geteisterd – slapeloosheid. Hij zei dat hij de nacht voor de wedstrijd “zelfs geen uur” heeft kunnen slapen “dus dat maakt me erg moe.”Jos Hermens zei dat het erger was dan dat. Aangezien Bekele pas op donderdag met een nachtvlucht naar Berlijn is gereisd, heeft hij volgens Hermens geluk gehad als hij die nacht twee uur heeft geslapen. Dan een normale nachtrust op vrijdag, maar geen op zaterdag nacht. In totaal heeft hij dus misschien één dag geslapen in de drie dagen voor de race.In New York kwam Bekele een dag eerder aan (hij kwam donderdag aan) en hoewel hij vannacht niet goed geslapen had, klonk hij vol vertrouwen over zijn vooruitzichten voor zondag.”Ik verwacht een goed resultaat. Na Berlijn ben ik goed hersteld”.Na Berlijn heb ik geen vrije tijd heeft genomen, misschien een dag.

New York marathon
“New York is fantastisch aldus Bekele op de persconferentie. Het is een beroemde stad. Om hier te zijn is fantastisch. Ik droomde ervan om deel te nemen aan de marathon van New York, dus mijn droom zal uitkomen,” voegde de misschien wel grootste afstandsloper uit de geschiedenis eraan toe.Jos Hermens verklaarde dat de extra zes weken van training goed waren geweest voor Bekele’s vooruitzichten. Hij beschreef Bekele als “zeer gemotiveerd” en zei dat Bekele “zeker” beter zal zijn dan hij was in Berlijn.”Hij is slim en competitief en er zijn geen pacemakers, dus hij zal perfect zijn voor dit parcours”, zei Hermens. Over de wedstrijd in Berlijn verklaarde Hermens. “Het was voor hem een lange duurloop.”

Heuvels
Wat het heuvelachtige parcours van New York betreft, leken noch Hermens, noch Bekele, 11-voudig wereldkampioen veldlopen, zich zorgen te maken over het feit dat de wedstrijd van zondag de eerste heuvelachtige marathon uit Bekele’s carrière zal zijn. Hoewel Bekele zei dat het moeilijk is om een cross country wedstrijd te vergelijken met een marathon omdat de ondergrond zo verschillend is, zei hij dat zijn normale trainingsveld “uitdagend” is en verre van vlak.”Ik heb nog nooit iemand bergaf zien rennen zoals hij dat doet. Die dingen – bergop en bergaf, [de] bochten – je weet dat hij daar goed in is,” zei Hermens.

Kan Bekele het parkoersrecord breken en wordt Boston de volgende marathon?
Hermens zei dat hij Bekele had geadviseerd om 30 km met het peloton mee te lopen en dan de laatste 12 km voor zichzelf te lopen. Hemens verklaarde dat een tijd van onder de 2:05:06 (parcoursrecord) binnen de mogelijkheden lag voor Bekele. Bekele verklaarde dat hij zich zou “concentreren op een tactische race”.Hermens verklaarde dat hij deze week met de organisatoren van de Boston Marathon zal praten over hun wedstrijd in 2022. Toen Bekele rechtstreeks werd gevraagd of hij Boston wil lopen, zei hij dat hij het aan zijn managementteam overlaat, maar hij zei wel dat het een prioriteit is om meer wedstrijden in de VS te lopen. “Voor mij is het heel belangrijk om in de VS te lopen,” zei Bekele. De volgers verwachten dat Kipchoge naar Tokyo gaat en Bekele naar Boston. Ook is het mogelijk dat hij nog een wedstrijd zal lopen voor Boston, aangezien hij lijkt te worstelen met motivatie tijdens de lange rustperiodes.

Vijftigste New York marathon

Bekele krijgt oa concurrentie van de Nederlandse marathonloper Abdi Nageeye die verklaarde alleen tevreden te zijn met de winst Bekijk hier het startveld

Hier vind je de livestream De wedstrijd begint met de wedstrijdatlete. Start 14.40: dames en 15.05 starten de manen l

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *