< terug

Bekele tegen Farah in de halve marathon van Londen

22 januari 2020 (0 reacties)

Mo Farah heeft besloten om zich op de baan te richten tijdens de Olympische Spelen in Tokyo 2020, maar hij zal op 1 maart eerst nog zijn titel verdedigen in de halve marathon van Londen. Kenenisa Bekele is daarbij zijn grote tegenstander. De halve marathon van Londen is tevens de Britse trial voor de Wereldkampioenschappen halve marathon

Mo Farah
De viervoudig Olympische kampioen van Groot-Brittannië Mo Farah bevestigde in november dat hij zijn Olympische titel 10.000m titel in Tokyo wil verdedigen. Farah was de laatste twee jaar vooral actief in de marathon maar kon daar de hoog gespannen verwachtingen niet echt inlossen.”Ik kijk er echt naar uit om van start te gaan in de Big Half, aldus Farah. Hij won  de afgelopen twee edities van de race.“Iedereen weet hoeveel ik geniet van racen in Londen. Het is mijn thuisstad en het geeft me altijd een aansporing om terug te komen en hier te racen. “

Kenenisia Bekele
Meervoudig Olympisch en wereldkampioen Bekele, de wereldrecordhouder op de 5000m en 10.000m, zal zijn Big Half-debuut maken. Hij bereidt zich voor op de London Marathon, waar hij het tegen de wereldrecordhouder Eliud Kipchoge zal opnemen.”Dit is mijn eerste keer racen bij de Big Half en het zal een goede test voor me zijn als ik me voorbereid op de Virgin Money London Marathon,” zei Bekele. Hij voegde er nog aan toe dat het verbeteren van het wereldrecord marathon in Londen  een “droom”  voor hem is.

Britse trials
Farah en Bekele zijn de grote namen in een sterk Big Half elite herenveld.Hierin ook de Keniaan Marius Kipserem.Hij won vorig jaar de marathon van Rotterdam en bereidt zich ook voor op de London Marathon.Voor het derde achtereenvolgende jaar is de Big Half ook het Britse kampioenschap halve marathon en voor het eerst is het tevens de Britse trial voor de wereldkampioenschappen  halve marathon op 29 maart in Polen.

Verenigd Koninkrijk
De zes snelste mannen uit het Verenigd Koninkrijk staan aan de startlijn: Farah, Dewi Griffiths, Jake Smith, Ollie Lockley en Chris Thompson.Ross Millington en de voormalige zilveren medaillewinnaar van 10.000 m Europese kampioenschappen Andy Vernon staan ​​ook op de startlijst.In de damesrace zijn Hayley Carruthers, die vorig jaar vierde werd de grote favoriete.Zie krijgt concurrentie van  Eleanor Davis, Clara Evans, Tish Jones en Stephanie Jones.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *