< terug

Breda één van de ‘flagship’ locaties voor mondiale Wings for Life World Run

9 november 2023 (0 reacties) Breda één van de ‘flagship’ locaties voor mondiale Wings for Life World Run

Breda – Op zondag 5 mei 2024 wordt de 11e editie van de Wings for Life World Run georganiseerd. Sportief directeur Erben Wennemars maakte vandaag bekend dat Breda één van de acht locaties is van deze wereldwijde run voor het goede doel. Daarmee komt deze unieke hardloopwedstrijd voor amateurs en professionals voor de derde keer terug naar de parel van Brabant. Met de bekendmaking van de acht steden, is de inschrijving voor dit wereldwijde evenement geopend.

v.l.n.r: Robert Doornbos, Ydwer van der Heide, Eddie Förster, Erben Wennemars en Marc Herremans. Foto: Wings for Life World Run Foundation.

Start op zelfde moment wereldwijd
Alle hardlopers en rolstoelgebruikers die meedoen aan de Wings for Life World Run starten wereldwijd op exact hetzelfde tijdstip, 13.00 uur Nederlandse tijd, en rennen of rollen zo ver als ze kunnen. Er is geen vaste finishlijn. In plaats daarvan komt de ‘Catcher Car’ 30 minuten na de start in beweging en versnelt langzaam om vervolgens alle hardlopers en rolstoelers één voor één in te halen. Zodra de Catcher Car een loper heeft ingehaald, is zijn of haar persoonlijke race afgelopen. Aan het stuur van deze auto zit voormalig F1-rijder Robert Doornbos.

‘’Ik vind het een ongelooflijk leuk en bijzonder evenement,”aldus sportief directeur Erben Wennemars. “Maar ik snap dat het lastig is om je er als nieuweling een voorstelling van te maken. Dus doe gewoon een keer lekker mee en laat je verrassen! Normaal heb je een start- en een finishlijn, twee absolute waarden die vaststaan. Tijdens de Wings for Life World Run heb je een bewegende finishlijn. Dit maakt de run echt uniek en de lol – of competitiveit – daarvan moet je gewoon een keer ervaren. Daarbij is het natuurlijk heel mooi dat je rent om geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van ruggenmergletsel. Tijdens de run besef je hoe bijzonder het is dat je een gezond lichaam hebt dat je brengt waar je wilt.’’

Catcher car driver Robert Doornbos met sportief directeur Erben Wennemars. Fotograaf: Ydwer van der Heide voor Wings of Life World Run.

Voor het goede doel; 44 miljoen opgehaald
Fotograaf Ydwer van der Heide heeft een dwarslaesie, is fanatiek deelnemer en ambassadeur. De Wings for Life Foundation steunt baanbrekend mondiaal onderzoek met als doel een remedie vinden tegen ruggenmergletsel. “We zijn er nog lang niet,” zegt Van der Heide. Maar in 2017 stonden er 4.700 deelnemers in Nederland aan de start. Sinds de start in 2014 liepen wereldwijd 1,3 miljoen hardlopers meer dan 11 miljoen kilometer in 195 landen en is er bijna 44 miljoen opgehaald.”

Terug in Breda
In 2024 wordt het event voor het elfde jaar, dit keer in 40 landen, georganiseerd. Voor de derde keer zal het startschot klinken in Breda, na eerdere edities in 2016 en 2017. De parel van het zuiden staat bekend om het gezellige stadscentrum en de prachtige groene bossen. Een ideale locatie om een mooi parcours uit te zetten van maximaal 100 km. De andere flagship runs worden georganiseerd in Wenen (Oostenrijk), Zadar (Kroatië), München (Duitsland), Poznan (Polen), Ljubljana (Slovenië) en Zug (Zwitserland).
Wethouder Sport Eddie Förster reageert verheugd: ‘We kijken uit naar de Wings for Life World Run volgend jaar in Breda! Een uniek en feestelijk sportevenement voor zowel fanatieke als beginnende hardlopers alsook de mensen die het leuk vinden om de renners aan te komen moedigen. En het mooiste van de Wings for Life World Run is dat de deelnemers geld inzamelen voor een goed doel.”

“We besteden in Breda veel aandacht aan sport en bewegen in onze stad, want hoe lekker is het om na school of werk een rondje te rennen in één van onze parken of bossen? Dit evenement zorgt ervoor dat nog meer mensen ontdekken dat Breda al een echte hardloop-stad is. Kijk ook naar het succes van de jaarlijkse Singelloop en de andere Bredase runs. Niet voor niks hebben we volgend jaar ook een marathon in onze stad.”

Inschrijvingen geopend

Zoals wereldwijd op 5 mei om 13:00 uur het startsein klinkt voor de run, werd op 8 november om 13:00 uur wereldwijd de inschrijving geopend. Deelnemers betalen 39.95 euro en krijgen allemaal een Wings For Life Adidas shirt. Ze kunnen individueel meedoen of zich aanmelden voor een groep in de speciale app die je ook helpt met de voorbereidingen zodat je op 5 mei met vertrouwen aan de start staat. Wil jij op 5 mei 2024 meerennen voor diegenen die dat niet kunnen? Schrijf je in op www.wingsforlifeworldrun.com.

Naast het flagship event in Breda, kun je ook nog steeds meedoen via de Wings for Life World Run App. Iedereen kan dan weer meedoen vanaf waar ze zelf willen en worden ze achtervolgd door de Virtual Catcher Car. Inschrijfgeld hiervoor is 25 euro inclusief het Adidas shirt.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *