< terug

Wings for Life World Run 2024 keert terug naar Breda

7 november 2023 (0 reacties)

Start in Wenen fotocredit Philip Platzer

De Wings for Life World Run is een wereldwijde hardloopwedstrijd die elk jaar in mei wordt gehouden sinds 2004. Het motto is: ‘run for those who can’t’. 100% van het inschrijfgeld gaat naar de non-profitorganisatie Wings for Life, die helpt bij het vinden van een behandeling voor dwarslaesies.

Wings for Life World Run’

De Wings for Life World Run is een jaarlijks wereldwijd (hard)loopevenement waar meer dan 200.000 deelnemers aan meedoen. Onder het motto ‘run for those who can’t’ wordt geld ingezameld voor onderzoek naar genezing van ruggenmergletsel. Op zondag 5 mei 2024 wordt er in Breda weer een flagship event georganiseerd. Breda is een van de acht flagship events in 2024. 

Start in Ieper Fotocrediti Stefaan Temmerman

Alle hardlopers en rolstoelgebruikers die meedoen aan de Wings for Life World Run starten wereldwijd op exact hetzelfde tijdstip,13.00 uur Nederlandse tijd, en rennen of rollen zo ver als ze kunnen. Er is geen vaste finishlijn. In plaats daarvan komt de ‘Catcher Car’ 30 minuten na de start in beweging en zal geleidelijk versnellen om de deelnemers één voor één in te halen. Zodra de Catcher Car een loper heeft ingehaald, is zijn of haar persoonlijke race afgelopen. Het bijzondere aan de Wings for Life World Run is dus dat iedereen finisht, hoe ver hij of zij ook gelopen heeft!

Naast het flagship event in Breda, kun je ook meedoen via de Wings for Life World Run App. Iedereen kan dan meedoen vanaf waar ze zelf willen en worden achtervolgd door een Virtual Catcher Car. 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *