< terug

CrossCup Diest: Britse vrouwen heersen, Gorissen eerste Belgische

13 februari 2022 (0 reacties)

De Britse dames hebben zoals verwacht de CrossCup-manche van Diest gedomineerd. In de slotfase was Eleanor Bolton een fractie sterker dan haar landgenotes. Mieke Gorissen legde beslag op de vijfde stek als eerste Belgische. Op de korte cross zorgde Jenna Wyns voor de verrassing door de zege af te snoepen van Elise Vanderelst.

De Britse vrouwen hebben de macht genomen tijdens de lange cross op het gloednieuwe parcours van de vierde CrossCup-manche in Diest. Onze landgenote Mieke Gorissen kon als enige gelijke tred houden met het Britse viertal in het Provinciedomein Halve Maan. In de slotfase ging Eleanor Bolton aan de boom schudden.

Voorin leek de vogel leek gaan vliegen. In strijd om de het podium moest Mieke Gorissen na een tempoversnelling gas terugnemen. Bolton knalde intussen naar de zege, voor haar landgenotes Kate Holt en Kate Avery. Jessica Gibbon, de grote topfavoriete op papier, moest vrede nemen met de vierde stek. Gorissen werd knap eerste landgenote én Vlaams kampioene op de vijfde stek.

Lisa Rooms kon de schade beperken en finishte op tien seconden van Gorissen. In het klassement van de CrossCup sluipt Gorissen wel vijf punten dichter bij Rooms. Sofie Van Accom was de derde landgenote op een negende stek.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *