< terug

Mieke Gorissen beste Belgische in Mol: “Ik wilde niet weten dat ik achteraan bengelde”

31 oktober 2022 (0 reacties)

De eerste individuele manche van de 41ste CrossCup is betwist. Aan het Zilvermeer in Mol gaf Sarah Lahti iedereen het nakijken op de lange cross, al viel ook Mieke Gorissen op dankzij haar sterke inhaalrace. Op de korte cross was Mariska Parewyck heer en meester. 

Sarah Lahti – winnares lange cross

“Ik was afgezakt met de ambitie om te winnen, dus ik ben heel tevreden met deze zege. De eerste ronde wilde ik aftasten hoe sterk de Keniaanse atlete was. Als ik voelde dat haar tempo te hoog lag, dan had ik voor plaats twee gestreden. Maar na één ronde zag ik dat ze inzakte en ik dichterbij kwam. Ik wist dat ik de sterkere was van de twee toen ze niet aanpikte bij mijn passage. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer wist dat er zoveel zand in Mol was. Het parcours was een pak zwaarder dan ik me kon herinneren. Maar ik had sterke benen, dus dat hielp. De komende maanden focus ik volop op het EK veldlopen.”

Mieke Gorissen – derde plaats lange cross, eerste Belgische

“Ik ben deze keer niet gevallen. Dat alleen al was een overwinning. Zo’n start in het zand is niets van mij. Ik was dan ook heel blij toen ik merkte dat de anderen niet snel van start gingen. Ik moest mezelf verplichten niet rond mij te kijken, want dan zou ik zien dat ik achteraan bengelde. Dat wilde ik niet weten. Zeker niet met al die topatletes aan de start. Dat ik de Keniaanse dame nog kon inhalen had ik nooit verwacht. Het was dankzij de speaker dat ik wist dat het mogelijk was. Toch heb ik niets geforceerd en mijn eigen tempo vastgehouden. Ik ben supercontent. Vorige week wilde mijn motor maar niet aanslaan, maar dat hebben mijn trainer en ik goed aangepakt.”

Lees hier verder en bekijk ook het klassement

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *