Danny Koppelman oppermachtig in Wiekenloop

20 augustus 2021 (0 reacties)

Links Danny Koppelman en rechts Rik Goethals

Op donderdagavond om 19.15 uur gingen ongeveer 200 lopers van start voor de Wiekenloop over 5 of 10 km. De organisatie was in handen van de buurtvereniging de Wieken uit Hulshorst en Loopgroep2000.Met 4 km asfalt en 1 km onverhard was er een mooi gevarieerd parcours uitgezet. Het weer was perfect , nagenoeg droog en 18 graden en weinig wind.

Danny Koppelman uit Hoge Hexel liet er geen gras over groeien en ging vanaf de start op kop lopen samen met Rik Goethals uit Amersfoort . In een hoog tempo  kwam Rik als winnaar uit de bus op de 5 km met een tijd van 15 min 27 een nieuw parcoursrecord. Danny Koppelman liep nog een rondje van 5 km door en liep een snelle 30 min. 54 op de 10 km. Hij won met ruime voorsprong op Nick van Nieuwenhuizen uit Arnhem die 32.15 liep. Bij de dames won op de 5 km Doris Breedveld uit Amersfoort  in 18.50 voor Hellen de Vries uit Zwolle in 19.04 en Jeanique de Graaf uit Spakenburg werd 3e in 19.53 . Op de 10 km was Saskia Schutte uit Veessen de snelste dame in 40.03 . De medailles voor de winnaars en de geldprijzen aangeboden door EuroParc  werden uitgereikt door Alie Mentink en Jan de Bekker. Voorafgaand aan de 5 en 10 km liepen de jeugd een 500 meter en 1 km met veel strijd voor de ereplaatsen .Nieuw was de categorie 12-16 jarigen die een 5 km liepen. Met dank aan de vrijwilligers was het een mooie loopavond .Iedereen hield zich prima aan de coronamaatregelen