< terug

Dennis de Freytas mag zondag van start in de marathon van Siena

8 april 2021 (0 reacties)

Het is voor Tilburger Dennis de Freytas een unieke kans, de gedreven lange afstandsloper van AV Attila mag van start in de sterk bezette marathon van Siena (Toscane Italië). De marathon op het vliegveld van Ampugnano is speciaal georganiseerd voor atleten met de ambitie om een Olympisch startbewijs te veroveren. Die ambitie heeft de Freytas niet hij wil zijn persoonlijk record met minuten verbeteren.

Parcours
De wedstrijd wordt georganiseerd op het vliegveld Ampugnano. De atleten lopen acht ronden van vijf kilometer en een kleine aanloopronde. Op hetzelfde parcours rond de landingsbaan werd ook al in februari het Italiaans kampioenschap halve marathon georganiseerd. De talentvolle Eyob Faniel liep toen met 1:00:07 een nieuw Italiaans record. De start is om 7.30 uur van zowel de mannen als de vrouwenwedstrijd. De Freytas is er klaar voor. Hij sprak met hardloopnieuws

Onzeker
De Freytas, die al jaren actief is in de wedstrijdsport, was voor de eerste keer een jaar volledig blessurevrij. De mogelijkheid diende zich aan hard te trainen voor de marathon. Het was ook een periode van onzekerheden.”Tijdens de gehele marathonvoorbereiding was het door de huidige corona situatie en de daarbij behorende maatregelen onzeker of het plan voor een uiteindelijke marathon door zou kunnen gaan. Maar juist in deze periode is het belangrijk om een doel voor ogen te kunnen hebben om naartoe te werken” aldus de Freytas. Het was dan ook balen toen ik twee weken geleden te horen kreeg dat de geplande marathon niet kon doorgaan. Op dat moment zijn we direct gaan kijken naar andere mogelijke opties, waaronder: Wrexham, Copenhagen, of zelfs baan als alternatief.Afgelopen maandag kreeg ik te horen dat ik dit weekend al zou kunnen starten in Siena, iets waarvoor ik de organisatie dan ook heel erg dankbaar ben!”

Persoonlijk record
Italië komt even eerder dan gepland en het is last minute nog even een hele hoop geregel, maar het is een unieke kans waarbij ik met de huidige vorm hopelijk mij persoonlijk record kan aanscherpen met zeven misschien wel acht minuten” Zijn persoonlijk record van 2.35.34 stamt nog uit 2016. Ik liep toen zonder voorbereiding of specifieke training een marathon uit. Ik zou eigenlijk pacen tot de helft maar liep door en het werd daardoor een avontuur van de volledige magische 42,195km. Ik ga van start met als richttijd 2.28 en hoop na dertig kilometer nog te kunnen versnellen” Nu vijf jaar later, zal dit de tweede marathon worden en de eerste met serieuze en specifieke voorbereiding. Daarbij hoop ik dit als ervaring mee te nemen om de komende jaren nog door te kunnen groeien.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *