< terug

Egmond stage AV Castricum gaat van start

27 augustus 2023 (0 reacties)

Vanaf woensdag 6 september 2023 tot 15 januari 2024 organiseert de Atletiekvereniging Castricum voor recreatieve lopers hardlooptrainingen. Deze trainingen, bekend als de AVC-Egmondstage, zijn bedoeld om op 14 januari 2023 bij de Halve Marathon van Egmond goed voorbereid aan de start te staan. Op zondag 14 januari schrijven veel hardlopers geschiedenis op Boulevard Noord in Egmond aan Zee, door deel te nemen aan de halve of de kwart marathon. De inschrijving bij organisator Le Champion voor de legendarische Egmond Halve Marathon is afgelopen week gestart.

AV Castricum wil graag zoveel mogelijk lopers in de gelegenheid stellen om zich samen met andere hardlopers goed op de populaire Egmond Halve Marathon voor te bereiden. Samen trainen betekent natuurlijk ook een extra stuk gezelligheid en stimulans. Daarom heeft de Castricumse atletiekvereniging een “trainingsstage” voor lopers die zich specifiek op die 21 kilometer willen voorbereiden. Uitgangspunt is drie trainingen in de week. Op maandagavond staat altijd een lange duurloop met tempovariaties op het programma. Op woensdagavond wordt vooral getraind via korte intervallen, terwijl op zaterdag wordt getraind via een combinatie van intervallen en tempoduurlopen. In een aantal gevallen wordt daarbij ook getraind op het ‘Egmondparcours’ in de duinen en op het strand. Ook organiseert AV Castricum 4 Strand- en Duinlopen, dit is ook een goede voorbereiding op de Egmond Halve Marathon. https://www.avcastricum.nl/strand-en-duinlopen/

Deskundige begeleiding en een gezellige hardloopgroep
Trainer Ari Smit begeleidt al jaren met veel plezier zijn hardlopers om goed voorbereid aan de start te staan. De groep bestaat uit lopers van verschillende leeftijden en achtergronden, maar allemaal met hetzelfde doel: Op een prettige manier de halve of kwart marathon uitlopen en met een tijd waar ze trots op kunnen zijn. Op de website van AV Castricum vertellen verschillende deelnemers hoe de Egmond stage hen bevallen is: https://www.avcastricum.nl/deelnemersegmondstage

Tijdstip trainingen
De trainingen vinden plaats op:

  • maandag van 19.30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan en op straat voor de langere duurlopen)
  • woensdag van 19:30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan)
  • zaterdag van 9.15 tot 10.45 uur (training in duinen of op het strand, vertrek vanaf atletiekbaan)
    Kosten
    De kosten voor de stage bedragen € 80,50. Daarvoor kun je aan 51 trainingen meedoen. Voor leden van AV Castricum geldt dat ze ook deel kunnen nemen aan de Egmond stage. De kosten voor de stage gelden alleen voor nieuwe deelnemers die nog geen lid zijn van AV Castricum.

Start met de eerste training voor de Egmond stage
Lopers zijn op woensdag 6 september van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te trainen.
Vooraf aanmelden is gewenst, dat kan via het formulier onderaan op www.avcastricum.nl/egmondstage. Dit is bedoeld zodat de trainer weet hoeveel lopers er komen meedoen aan de eerste training, de deelnemers kunnen daarna beslissen of ze definitief gaan deelnemen aan de Egmond stage.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *