< terug

Eliud Kipchoge doet het onmogelijke. Wint opnieuw Berlijn in een nieuw wereldrecord (fotoalbum en video)

25 september 2022 (0 reacties)

Eliud Kipchoge heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan zijn weergaloze carrière door vandaag tijdens de Marathon van Berlijn een wereldrecordtijd van 2:01:09 te lopen.

De 37-jarige Keniaan haalde nog eens 30 seconden van zijn vorige wereldrecord van vier jaar geleden (2:01:39) af in de Duitse hoofdstad. Het was ook de winst in de Marathon van Berlijn. Ook dat is een record. Voor de eerste 24 km van de race had Kipchoge de hulp van NN Running Team atleten Noah Kipkemboi en Moses Koech die liepen als zijn pacers.

Een opgetogen Eliud zei: “Geen beperkingen, na 38 km wist ik dat ik in staat zou zijn het wereldrecord te verbreken. De omstandigheden waren geweldig en de organisatie van het evenement ook. Ik ben echt blij met vandaag en onder de indruk van de fans en hun steun.”

Vandaag was het de 15e overwinning in 17 marathons voor Kipchoge en zijn tiende triomf in een Abbott World Marathon Major. Hij is ook tweevoudig Olympisch marathonkampioen en werd in 2019 de eerste man in de geschiedenis die een marathon van minder dan twee uur liep in het kader van de INEOS 1:59 Challenge (niet geratificeerd voor wereldrecorddoeleinden).

Lees hier het wedstrijdverslag en bekijk de videobeelden

Berlijn marathon 2022 Kipchoge

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *