< terug

Eliud Kipchoge kiest opnieuw voor Berlijn

13 juli 2023 (0 reacties)

Amper twaalf maanden nadat hij 30 seconden van zijn eigen wereldrecord afhaalde, keert tweevoudig Olympisch kampioen Eliud Kipchoge op 24 september 2023 terug naar de Marathon van Berlijn, met als doel de eerste atleet in de geschiedenis te worden die de race vijf keer wint. De Running Team-atleet heeft Berlijn uitgekozen voor zijn najaarswedstrijd, omdat dit snelle parcours de perfecte voorbereiding is op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Kipchoge, nu al de meest gedecoreerde marathonloper aller tijden en een trots lid van het NN Running Team, gaat op zoek naar nog een ongekende Abbott World Marathon Major-kroon op een parcours waaraan hij dierbare herinneringen bewaart. De eerste man die de grens van twee uur op de marathon doorbrak tijdens de INEOS 1:59 Challenge vestigde hier zowel in 2018 als in 2022 het officiële wereldrecord en pakte ook de titel in 2015 en 2017. 

Over zijn terugkeer naar de straten van Berlijn voor de 49e editie van het evenement voegt Kipchoge toe: “Op weg naar de Olympische Spelen in Parijs ga ik graag terug naar de BWM Marathon van Berlijn, omdat dit voor mij de perfecte voorbereiding is. Ik heb daar geweldige herinneringen aan en ik kijk ernaar uit om weer door de straten van Berlijn te rennen, samen met de duizenden lopers die mee zullen doen.”
Hoewel Kipchoge in zijn meest recente race als zesde finishte in Boston, vestigde hij een jaar geleden op dit parcours het huidige wereldrecord van 2:01:09 en werd hij in de Duitse hoofdstad slechts één keer verslagen, in 2013 toen hij tweede werd in slechts zijn tweede marathoncarrière. 

Met een vijfde triomf zou hij Haile Gebrselassie achter zich laten, want niemand heeft ooit vijf keer gewonnen in Berlijn. Een overwinning zou ook een passende 20 jaar na zijn eerste mondiale triomf komen, op de 5000 meter tijdens de wereldkampioenschappen van 2003 in Parijs, wat het begin betekende van een verbazingwekkende carrière in de loop van twee decennia. De grootste aller tijden heeft opnieuw de kans om te bewijzen, in zijn eigen woorden: “Geen mens is beperkt.” 

Persbericht

Ons commentaar
Of Eliud Kipchoge dit jaar voor de vijfde keer de snelste zal zijn in Berlijn gaat nog spannend worden. Met Kevin Kiptum aan de start is er sprake van ijzersterke concurrentie. Hij won met een majestueuze 2.01.25 de Londen marathon en was eerder met 2.01.53 de winnaar in Valencia. Kiptum wordt gezien als de atleet die het wereldrecord van Kipchoge kan verbeteren

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *