< terug

Eliud Kipchoge maakt debuut in Boston Marathon in 2023

1 december 2022 (0 reacties)

NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge zal op 17 april volgend jaar zijn debuut maken in de Boston Marathon. De Keniaanse wereldrecordhouder marathon zal de volgende stap zetten in zijn legendarische carrière die al tot vier van de zes Abbott World Marathon Majors overwinningen heeft geleid.

De 38-jarige Kipchoge zal in de historische race op maandag 17 april op zoek gaan naar de overwinning – terwijl hij een vijfde van de zes Abbott World Marathon Majors wil winnen. Kipchoge heeft een ongelooflijke carrière, met vier overwinningen elk in de London Marathon en de Marathon van Berlijn en ook triomfen bij de Chicago Marathon (2014) en de Tokyo Marathon (2022). In Berlijn in september 2022 verbeterde Kipchoge zijn eigen wereldrecord op de marathon met 30 seconden door een indrukwekkende 2:01:09 te lopen.  Wat nog ontbreekt is de winst in de Boston marathon en de New York marathon

Kipchoge zegt: “Ik ben blij om aan te kondigen dat ik in april zal deelnemen aan de Boston Marathon. Een nieuw hoofdstuk in mijn Abbott World Marathon Majors reis.”Eliud Kipchoge is de grootste marathonloper in de geschiedenis. Hij won maar liefst 15 van zijn 17 marathons en is tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar.

Fotoboek geveild
Eliud Kipchoge’s reis verzameld in één fotoboek. Met hoogtepunten van al zijn races tot nu toe, speciale foto’s, rugnummers en handgeschreven beschrijvingen van Kipchoge zelf. Het boek, een uniek exemplaar werd gebruikt om de Boston Marathon aankondigingsvideo te maken, zal door Catawiki worden geveild. De winst van de veiling gaat naar de Eliud Kipchoge Foundation om onderwijs en duurzaamheid te ondersteunen.

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *