< terug

Eliud Kipchoge, marathonfenomeen, rent elke dag om vrij te zijn in deze wereld

30 september 2022 (0 reacties)

Voel je dan niet dat je ouder wordt? Deze vraag stelt Volkskrant journalist Erik van Lakerveld aan de kersverse wereldrecordhouder marathon Eliud Kipchoge

“Natuurlijk. Maar mijn lijf heeft nog zoveel kracht. Als mijn lichaam en geest de trainingen niet meer aankunnen, dan is pas het tijd om te stoppen. Maar ook dan is het belangrijk om actief te blijven. Wie niet actief is kan nooit succesvol zijn en is verloren. Daarom zijn zoveel mensen verdwaald. Na mijn profloopbaan zal ik marathons blijven lopen. Misschien ga ik wel alle stadsmarathons doen, van Shanghai tot alle andere plekken op de wereld.’

Lees hier het hele interview

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *