< terug

Eliud Kipchoge wil zijn olympische titel verdedigen

3 december 2019 (0 reacties)

Eliud Kipchoge, die twee maanden geleden als eerste atleet ooit de marathon onder de twee uur liep, wil volgend jaar zijn olympische titel op de klassieke afstand verdedigen.

“Als ik geselecteerd word, zal ik erbij zijn in Tokio”, zegt de 35-jarige Kipchoge dinsdag tegen persbureau Reuters. “De Spelen zijn nu mijn belangrijkste doel en ik vertrouw erop dat ik volgend jaar aan de start zal staan van de olympische marathon.”

Lees hier verder

Redactie hardloopnieuws.nl
Kipchoge is de meest succesvolle marathonloper allertijden. Hij is de huidige wereldrecordhouder met 2.01.39.Liep dit jaar in Wenen voor het eerst een marathon binnen de twee uur (1.59.40).In twaalf grote marathons won hij er elf en finishte een keer als tweede. (2013 marathon van Berlijn). In 2014 won hij de marathon van Rotterdam. In 2016 won hij met overtuiging en groot vertoon van macht de Olympische titel. Het enige wat ontbreekt is de wereldtitel op deze afstand maar die prijs is de laatste jaren vaak van minder belang voor de toplopers die veel meer prijzengeld kunnen verdienen in de Major Marathons

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *