< terug

Eliud Kipchoge wint marathon van Tokio in nieuw parcoursrecord (video)

6 maart 2022 (0 reacties)

Eliud Kipchoge heeft vandaag een nieuwe stap gezet in zijn droom om alle zes Abbott World Marathon Majors te winnen door de marathon van Tokyo in 2022 te winnen in een nieuw parcoursrecord van 2:02:40.

Eliud Kipchoge kwam terug naar Japan, slechts zeven maanden na de prolongatie van zijn Olympische marathontitel in de straten van Sapporo. Hij toonde opnieuw zijn geweldige uithoudingsvermogen om een wereldklasse veld te verslaan en een overwinning te boeken in een vierde Marathon Major. Hij won met de snelste tijd ooit gelopen in Japan. Bovendien is het de vierde tijd allertijden. Kipchoge is met 2.01.39 ook de houder van het wereldrecord.

Eerder zegevierde hij al vier keer in de Londen Marathon, drie keer in Berlijn en hij heeft één overwinning in Chicago. Alleen de Boston Marathon en de New York City Marathons liggen nu nog in het verschiet om de Grand Slam van Marathon Major-overwinningen te voltooien.

Kipchoge Tokio

Eliud Kipchoge zei over zijn succes vandaag in Tokio: “Vandaag ben ik heel gelukkig. Nadat ik vorige zomer mijn tweede Olympische gouden medaille won in Japan, keerde ik terug naar Tokio om een sterke race te lopen. En dit is wat ik bedoelde met een sterke race, 2:02 overwinning en een nieuw parcoursrecord. Ik ben er trots op dat ik nu 4 van de 6 Abbott World Marathon Major wedstrijden heb gewonnen. Tot slot wil ik zeggen dat ik wil dat deze wereld zich verenigt. Als er meningsverschillen zijn, wil ik dat we elkaar ontmoeten en praten, niet vechten. Mijn overwinning vandaag is om positiviteit in deze wereld te brengen.”

Eliud Kipchoge wordt gezien als de grootste marathonloper in de geschiedenis. Als tweevoudig Olympisch 5000m medaillewinnaar heeft Eliud Kipchoge, sinds hij de overstap maakte naar de 42,2km afstand, 13 van zijn 15 marathons gewonnen.

Vrouwen
Bij de vrouwen won de wereldrecordhoudster, Brigid Kosgei. Zij won met een tijd van 2.16.02. Kosgei is met 2.14.04 de wereldrecordhoudster

Naast de ongelooflijke prestatie van Eliud leverden ook de andere atleten van het NN Running Team solide prestaties. Bij de vrouwen eindigde Ashete Bekere als tweede in een geweldige tijd van 2:17:58. Laban Korir werd 6e met een tijd van 2:06:37 en Jonathan Korir eindigde op de 12e plaats met een tijd van 2:08:04. Noah Kipkemboi en Philemon Kacheran zorgden voor een goede pacing.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.