< terug

Eliud Kipchoge wint prijs IAAF mannelijke atleet van het jaar 2018!

4 december 2018 (0 reacties)

Eliud Kipchoge is uitgeroepen tot IAAF mannelijke atleet van het jaar 2018 tijdens de IAAF Awards in Monaco vanavond.De kopman van het NN Running Team ontving de prestigieuze nominatie vanwege zijn wereldrecord marathon, gelopen tijdens de BMW Berlin Marathon. Eerder dit jaar won hij ook de Virgin Money London Marathon won. Kipchoge liep afgelopen september in Berlijn het nieuwe wereldrecord met een tijd van 2:01:39 in Berlijn. Hij verbeterde met 78 seconden het oude record van Dennis Kimetto uit 2014
 
“Deze prijs betekent veel voor mij. Het is een eerbetoon voor het harde werk dat ik tijdens mijn carrière heb gedaan. Ik denk dat ik op 30 km afstand wist dat ik een wereldrecord zou gaan lopen. Ik wist echter niet dat het zo’n geweldig moment zou worden. Ik wil mijn dankbaarheid betuigen aan mijn familie en mijn kinderen. Ten tweede wil ik mijn coach Patrick Sang en mijn management Global Sports Communication bedanken omdat ze me hebben laten zien dat wanneer je in jezelf gelooft, je grote dingen kunt doen. Ook grote dank verschuldigd aan mijn sponsors Nike & NN die me helpen het allemaal mogelijk te maken ”
 
Eliud werd genomineerd naast de volgende atleten:
 
Christian Coleman (VS) – 100m
Armand Duplantis (SWE) – Polshoog
Kevin Mayer (FRA) – Zevenkamp
Abderrahman Samba (QAT) – 400m hindernissen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *