< terug

Hardenberg City Run het succes van een klassieker (video)

20 mei 2018 (0 reacties)

Lees hier alle uitslagen

Hardenberg – Met meer dan 2100 hardlopers heeft de organisatie van de 14e Vrieling Hardenberg City Run een goede keuze gemaakt om van datum te veranderen. Het weer was geweldig voor de hardloopliefhebbers.Met zon en een aangename temperatuur van circa 20 graden werd het hardloopfeest voor het eerst in mei op een zaterdag georganiseerd. De Vecchtstede Notarissen Vechtdal halve marathon kende een bloedstollende finale met regionale favorieten in de hoofdrol. De Hardenberg City Run maakt zijn faam als klassieker in het oosten waar.

Jeugdlopen
De serie jeugdlopen in het wedstrijdprogramma van de Hardenberg Cityrun is een publiekstrekker eerste klas.Duizenden toeschouwers waren aanwezig op de gezellig ingerichtte markt van Hardenberg. De organisatie mag zich verheugen in de grootste jeugdloop van Nederland. Het is de basis van ons succes aldus een van de organisatoren Egbert Meilink. Velen van hen lopen later in de andere afstanden mee. De basisscholen in de regio werken al vijftien jaar mee in dit grote hardloopsucces van Hardenberg

Danny Koppelman en Nick Marsman smaakmakers
Opnieuw was bij de tien kilometer Danny Koppelman de smaakmaker.De hardloper uit Hoge Hexel presteerde het opnieuw door binnen een week een tien kilometer binnen de 32 minuten af te raffelen.De 22 jarige was na 31.31 weer klaar met zijn hardloopmissie. Hij verdedigde daarmee zijn titel van vorig jaar met verve. Bij de dames ging de winst naar Henrieke Krommendijk in 41.33. De vijf kilometer kende ook al een uitzonderlijke winnaar als was het alleen maar door de voorgeschiedenis,Nick Marsman liep op de vrijdagavond een persoonlijk record op de baan in Heerde met een tijd van 14.53. Minder dan 24 uur later stond de Ommenaar achter de startstreep van de Acsense vijf kilometer en won afgetekend met een tijd van 15.30 De vijf kilometer was van een hoog niveau met veertien atleten binnen de achttien minuten.Bij de dames won de Groningse atlete Lianne van de Belt die met 17.34 Pauline Claessen uit Malden nipt de baas bleef. Claessen liet de chrono’s stilstaan op 17.52.

Vechtdal halve marathon.
De Vechtstede Notarissen Vechtdal halve marathon kende meer deelnemers dan ooit. We zijn erg tevreden aldus parcoursbouwer Wim Ramaker. De Marienberger verzamelt een heel team rayonhoofden om de halve marathon door het Vechtdal te organiseren. Tevreden was zeker Hinke Schokker uit het Friese Eastermar.Wat een prachtige omgeving hier aldus Schokker.Ze stond stralend op het podium nadat ze de concurrentie op grote achterstand zette met een snelste tijd van 1.24.49.Een nieuw wedstrijdrecord in Hardenberg.De tweede plaats was voor Sarah Lynn Reuver uit Wijhe met een tijd van 1.28.40. De derde plaats leverde veel applaus op op de Markt in Hardenberg. De plaatselijke favoriete Henrieke Ramaker liep een tijd van 1.30.52.Bij de mannen was de strijd om de ereplaatsen er een uit het boekje van sterke verhalen. De snelle Jan Pullen uit Zwolle, maar jaren woonachtig in Hardenberg, leverde met Nijverdaller Nick Zwienenberg en Hardenberger Rene Ramaker een verwoede strijd om de winst. Tot halverwege liepen de drie nog steeds bij elkaar in de buurt. Pullen gestart met knieproblemen moest in de finale van de wedstrijd Zwienenberg laten gaan. Zwienenberg won met een tijd van 1.16.48. De laatste kilometers forceerde Rene Ramaker een klein gaatje en won met een luttele voorsprong het gevecht om de tweede plaats met een tijd van 1.17.56.De moe gestreden Pullen volgde als derde in 1.18.13.

Complimenten
“Natuurlijk hadden we hier vorig jaar een prachtige winnaar als Iwan Kamminga in 1.10 maar deze hardloopbattle tussen regionale matadoren is toch geweldig” aldus Wim Ramaker na afloop. De Marienberger liep zelf een dag voor de wedstrijd in het prachtige herinneringsshirt van de Vechtdal halve marathon het hele parcours voor een laatste inspectie. “We krijgen al verzoeken van lopers of het parcours ook vast uitgezet kan worden.Mooi toch men geniet van onze mooie omgeving”. De gemeente denkt graag met ons mee”. Er waren na afloop veel complimenten voor de organisatie die dit jaar in de aanloop tal van gratis trainingsloopjes op het parcours organiseerde. We zijn blij met onze groep vrijwilligers aldus voorzitter Christiaan Kuiper en willen zeker ons evenement nog verder laten groeien. Het jubileum wordt volgend jaar een groots hardloopfeest.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *