< terug

Hassan staat in Tokio voor derde marathon: ‘Maakt niet uit of ik win, kom hier om te leren’

29 februari 2024 (0 reacties)

Sifan Hassan werkt een lichte training af in Tokio Foto Global Sports Communication

De marathon van Tokio is voor Sifan Hassan niet bepalend voor haar keuze betreffende het Olympische wedstrijdprogramma, laat ze vanuit Japan weten. “Het maakt me niet uit of ik Tokio win of niet. Ik kom hier om te leren. Voor Parijs maakt dit niet uit”, zegt de vrouw die vorig jaar met een bizarre winst in de marathon van Londen debuteerde op de klassieke afstand van 42 kilometer en 195 meter.

Lees hier verder

Foto Global Sports Communication

Ramadan
“Vlak na deze marathon begint de ramadan en daarna ga ik naar de Verenigde Staten om te trainen en een paar baanwedstrijden uit te zoeken. Het moet passen in mijn programma”, aldus Hassan, die bewust koos voor deelname aan de marathon aan Tokio, waar ze in 2021 op de 5000 en 10.000 meter olympisch goud won. “Ik ben blij dat ik terug ben en ik wil vooral genieten en leren. Van drie marathons leer je meer dan van eentje of twee. Ik voel geen stress dit keer. Ik wil mij comfortabel voelen, ik heb er zin in.”

Lees hier verder

Eerste marathon zonder Kiptum
Toen Hassan vorig jaar op de marathon debuteerde met winst in Londen, won Kiptum bij de mannen. En toen ze na haar WK op de baan in Boedapest ook de marathon van Chicago won, snelde Kiptum daar diezelfde dag naar de zege en het nieuwe wereldrecord. ,,Ik heb twee marathons gelopen en bij allebei stond ik met hem op het podium. Het is zo pijnlijk. ik was heel verdrietig die eerste dagen. Ik kon het niet geloven.”

De marathon van Tokio start zondag drie maart. Starttijd 1.05 uur
Bekijk hier zondag live uitzending en de resultaten

Lees hier verder

Ook Kipchoge van start

Tweevoudig Olympisch kampioen Eliud Kipchoge keert terug naar Japan voor de 17e editie van de marathon van Tokio op zondag 3 maart 2024. Hij vestigde er in 2022 het parcoursrecord. Kipchoge keert terug naar het land waar hij in 2021 met succes zijn marathontitel verdedigde. Hij was met de winst in de Olympische marathon van Sapporo de derde atleet in de historie die met succes zijn Olympische titel verdedigde.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *