< terug

Het Zuiderpark kleurt roze bij 13e editie Ladiesrun Rotterdam

16 juni 2019 (0 reacties)

Het Zuiderpark in Rotterdam vulde zich vandaag met veelal in roze outfits geklede hardloopsters. 4.000 dames deden mee aan de 13e editie van de Ladiesrun Rotterdam. Het evenement steunt daarbij de Stichting Pink Ribbon en haalde hiervoor een geweldig (voorlopig) bedrag op van € 56.539,50. 

Voordat de warming-up van de 5 km begon, maakte de organisatie bekend dat er ook dit jaar een prachtig (voorlopig) bedrag voor Pink Ribbon is opgehaald van € 56.539,50. Met dit bedrag kan Pink Ribbon meer borstkankeronderzoek mogelijk maken en zich nog beter inzetten voor de strijd tegen borstkanker. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de Ladiesrun Rotterdam hebben gedaan bij hun inschrijving, aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via het Pink Ribbon actieplatform waar de loopsters zich konden laten sponsoren.

Ladiesrun-Rotterdam-_8_


Na de warming-up, die werd verzorgd door Body Balance Personal Training, stonden de eerste dames klaar om van start te gaan voor de 5 km. Het startschot werd gegeven door Willemein van den Berg namens Pink Ribbon. Later in de middag gingen ook de dames voor 7,5 km en 10 km van start. Het parcours leidde de loopsters ook dit jaar weer door het Zuiderpark. Onderweg werden de deelneemsters aangemoedigd met swingende beats en enthousiast publiek. 

Ladiesrun-Rotterdam-_12_


Bij de finish werden de deelneemsters ontvangen met een medaille en konden ze nagenieten op het festivalterrein. Bij de diverse foodstrucks konden de dames en de supporters een welverdiend hapje en drankje scoren en op de ladiesfair kennis maken met leuke sportproducten. Vanaf het podium zorgde de band voor een swingend feestje. 
Projectmanager Ylona Färber  kijkt met voldoening terug op de 13e editie van de Ladiesrun Rotterdam: “Fantastisch om alle dames met een glimlach over de finish te zien komen en met trots hun medaille te zien dragen. Daarbij blijft het een bijzonder evenement door de vele deelnemers die met een persoonlijk verhaal meedoen o.a. voor Pink Ribbon.” 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *