< terug

INEOS 1:59 Challenge-team test parcours. (video)

1 september 2019 (0 reacties)

Dit weekend (31 augustus – 1 september) heeft het INEOS 1:59 Challenge-team een ​​reeks succesvolle tests uitgevoerd tijdens de INEOS 1:59 Challenge-trainingssessie in het Prater, Wenen. Hier zal Eliud Kipchoge naar verwachting op zaterdag 12 oktober een poging doen om de marathon binnen de twee uur te voltooien.

Eliud Kipchoge, de grootste marathonloper aller tijden, de regerend wereld- en Olympisch kampioen en de huidige marathonwereldrecordhouder (2 uur 1 minuut en 39 seconden), zal proberen de eerste mens ooit te worden die een sub-twee uur loopt marathon op zaterdag 12 oktober (met een uitwijkmogelijkheid tot 20 oktober in geval van ongunstige weersomstandigheden).

Morgen (2 september) is het nog 40 dagen te gaan tot de INEOS 1:59 Challenge. Dit weekeinde testte het team allerei onderdelen zoals het racemanagement , faciliteiten, pacing plannen, timing systemen enz. Het doel was om ervoor te zorgen dat niets aan het toeval werd overgelaten om Kipchoge de best mogelijke kans te geven om volgende maand geschiedenis te schrijven.

Verschillende pacemakers die Kipchoge zullen pacen in de INEOS 1:59 Challenge waren dit weekeinde aanwezig in Wenen, waaronder 1500m en 5000m kampioen en Olympisch medaillewinnaar Bernard Lagat (VS), Melbourne Track Club-sterren Jack Rayner (AUS) en Brett Robinson (AUS) en 5000m Commonwealth Games-kampioen Augustine Choge (KEN).

Kipchoge zelf bleef in zijn trainingskamp in Kaptagat, Kenia, waar zijn opbouwprogramma tot oktober nauwgezet is gepland, omdat hij de wereld wil laten zien dat geen mens beperkt is en de historische barrière van de marathon van minder dan twee uur doorbroken kan worden

Nadenkend over het testen van het weekend, zei woordvoerder Fran Millar: “Deze uitdaging is een enorme onderneming om één man te helpen geschiedenis te schrijven. Iets doen dat nog nooit eerder is gedaan, is niet eenvoudig en daar gaat veel werk in zitten. We hebben ongeveer 150 mensen gehad, variërend van onze operationele teams, uitzendingsteams, uitvoeringsteams, timingteams, pacemakers en meer, komen dit weekend samen voor een reeks tests om te zorgen dat niets aan het toeval wordt overgelaten als we terugkomen in Wenen in iets meer dan 40 dagen.”

“Namens iedereen bij de INEOS 1:59 Challenge wil ik ook de stad en burgemeester van Wenen bedanken. Iedereen hier is zo gastvrij en behulpzaam geweest om ons te helpen dit doel te bereiken en we kunnen niet wachten om hier in oktober geschiedenis te schrijven ”.

Valentijn Trouw, atletenmanager van Global Sports Communication, die dit weekend de pacemakerrepetities leidde, voegde eraan toe: “Het was heel bijzonder om zoveel atleten van wereldklasse samen te brengen voor een testweekend. Alle pacemakers die betrokken zijn bij de Challenge die dit weekend naar Wenen zijn gekomen, en degenen die het niet konden halen, zijn erg enthousiast en vereerd om deel uit te maken van deze Challenge en de gelegenheid te krijgen om Eliud in oktober te ondersteunen om te proberen geschiedenis te schrijven.

“Voor de pacemakers  5 km of 10 km is het tempo dat Eliud Kipchoge  in deze marathon moet lopen in minder dan twee uur niet eenvoudig en ze moesten allemaal heel hard werken. Het goede nieuws is dat de pacemakers heel goed liepen, de formaties er goed uitzagen en we hebben een aantal belangrijke lessen geleerd van dit weekend die we de komende weken willen perfectioneren, terwijl we proberen verschillende pacingformaties te blijven testen en analyseren voordat we definitieve beslissingen nemen .”

INEOS 1:59 Challenge-pacemaker Bernard Lagat zei: “De reden dat ik en de andere pacemakers hier dit weekend waren, was om het parcours, de formaties, de overgangen en meer te testen. Het was een geweldig weekend en nu zijn we er zeker van dat wanneer Eliud in oktober naar de startlijn stapt en in onze ogen kijkt, hij ervan overtuigd is dat wij als pacemakers precies weten wat we doen en klaar staan ​​om te helpen ”.

“Toen de oproep kwam om Eliud te ondersteunen om dit geweldige doel te bereiken en geschiedenis te schrijven, wist ik dat ik erbij betrokken moest worden. Ik ken Eliud al heel lang en het is een waar voorrecht om hem te kunnen helpen zijn dromen te verwezenlijken ”.

Gerhard Wehr, COO van Vienna City Marathon, die samenwerkt met London Marathon Events als onderdeel van het lokale organisatieteam, voegde eraan toe: “Het organiseren van een marathonevenement van deze omvang vergt veel hard werk en effectief teamwerk. We hebben een zeer succesvol testweekend gehad en hebben veel geleerd. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het INEOS 1:59 Challenge-team om de organisatorische aspecten de komende weken te verfijnen en zijn verheugd duizenden fans te mogen verwelkomen om Eliud toe te juichen en hem te ondersteunen in zijn poging om op 12 oktober geschiedenis te schrijven! ”.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *