< terug

Inschrijving 46e editie Keiencrossen geopend

22 september 2022 (0 reacties)

Op maandag 19 september gaat de voorinschrijving voor de 46e editie van de Keiencrossen van start. Hardloopliefhebbers uit de regio kunnen zich weer gaan voorbereiden voor de jaarlijkse crosscompetitie van Atletiekvereniging Keien in de wintermaanden. Vier crosswedstrijden staan weer op de kalender en vinden plaats in de bosrijke omgeving van Uden.

Crossen is hardlopen over onverhard terrein. Deze vorm van hardlopen biedt een leuke en alternatieve uitdaging voor hardlopers of andere sporters in de wintermaanden. Veel liefhebbers beschouwen het crossseizoen als het hoogtepunt van het jaar, omdat je vaak op prachtige locaties in bosrijke gebieden loopt. De cross is er, net zoals de meeste wegwedstrijden, voor hardlopers van alle niveaus.

Crosskalender
Het crossseizoen wordt traditioneel afgetrapt met de PNEM-cross, die dit jaar plaats vindt op zondag 27 november in de bossen bij Naat Piek. De Bedafcross is de eerste cross in het nieuwe jaar op zondag 8 januari, gevolgd door De Pannekoekenbakkercross op zondag 5 februari. De finale van de crosscompetitie vindt plaats op zondag 12 maart in het sportpark van Uden tijdens de Parkcross.

Bij alle crossen zijn zowel recreanten als wedstrijdlopers van harte welkom. Recreanten kunnen 1 tot maximaal 6 ronden lopen, waarbij de maximum afstand dan op ongeveer 10 kilometer uitkomt.

Crossklassement
Deelnemers die zich voorinschrijven voor de Senioren 10km doen automatisch mee met het klassement van de Keiencrosscompetitie. Bij elke cross kunnen deelnemers punten score op basis van hun uitslag. De drie beste uitslagen vormen de eindscore in het crossklassement. De top drie van het eindklassement zal na afloop van de Parkcross worden gehuldigd in de kantine van atletiekstadion De Kuip in Uden.

Inschrijven en meer informatie
Voorinschrijven is mogelijk tot en met zaterdag 26 november via www.inschrijven.nl. Vul de zoekterm ‘Keiencrossen’ in om op de juiste pagina terecht te komen, waar informatie te vinden is over het inschrijfgeld, het tijdschema en de diverse leeftijdscategorieën.

Deelnemers die niet voorinschrijven maar wel willen deelnemen, kunnen zich bij elke cross ook ter plaatse nog na-inschrijven in de tent van het wedstrijdsecretariaat tot een kwartier voor de start.
Voor eventuele vragen kan er contact worden opgenomen met de organisatie via keiencrossen@dekeienatletiek.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *