< terug

Keien cross Uden op zondag 26 november in bossen bij Naat Piek

14 november 2023 (0 reacties)

Atletiekvereniging De Keien organiseert in de wintermaanden weer de jaarlijkse crosscompetitie voor hardloopliefhebbers uit de regio. Vier wedstrijden prijken op de agenda en vinden plaats in de bosrijke omgeving van Uden. Op zondag 26 november staat de eerste cross op het programma, de cross in de bossen bij Naat Piek.

Voor de meeste hardlopers zit het wegseizoen er bijna op. Nu de winter nadert is het tijd om te gaan crossen: lekker hardlopen in het bos, over onverharde paden, midden in de natuur.

Eind november gaat de 47e editie van de Keiencrosscompetitie van start. In de bossen bij Naat Piek, nabij het oude gebouw, kunnen hardloopliefhebbers uit de regio weer de strijd met elkaar aangaan in diverse leeftijdscategorieën. De voorbereidingen zijn reeds in volle gang en de organisatie van atletiekverenigingen De Keien kan niet wachten tot het eerste startschot klinkt.

De cross begint om 10.00u met de wedstrijden Pupillen U8-U12, gevolgd door wedstrijden voor Junioren U14-U16 om 10.15u. De wedstrijd voor Junioren U18-U20 en senioren gaat om 10.45u van start. De recreanten starten ook om 10.45u en kunnen 1 ronde (1.620 meter) tot maximaal 6 ronden (9.720 meter) afleggen en hebben de mogelijkheid om na iedere ronde te finishen.

Iedereen kan deelnemen
Deelname aan de cross is niet alleen voor leden van een atletiekvereniging. Deze laagdrempelige wedstrijd is zowel voor ervaren lopers, als beginners die willen kennismaken met hardlopen op onverhard terrein. Bovendien is crossen een mooi alternatief om je conditie op peil te houden in de wintermaanden.

Inschrijven
Met korting voorinschrijven voor alle vier de crossen is mogelijk tot en met zaterdag 25 november via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven voor de cross is mogelijk tot een kwartier voor de start in de tent van het wedstrijdsecretariaat. De kosten bedragen 6 euro voor recreanten en junioren U18-U20. De overige junioren en pupillen betalen 4 euro per persoon.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *