< terug

Kipchoge: “De schoenen zijn eerlijk”

18 januari 2020 (0 reacties)

Eliud Kipchoge heef zich uitgelaten over de schoenenkwestie. World Athletics heeft een onderzoeksteam aangesteld om uitzoeken of de Nike Vaporfly schoenen zorgen voor oneerlijke concurrentie.

Vanuit Kenia laat Kipchoge weten dat er weinig aan de hand is. “De schoenen zijn eerlijk. Ik train hard. De technologie staat niet stil en wij moeten daarin mee. Voor degenen die tegen de schoen zijn: het is de loper die het doet, niet de schoen. Het is hetzelfde als zeggen dat Lewis Hamilton een amateur is die enkel en alleen kan winnen met dank aan Pirelli-banden. Iedereen in de Formule 1 kan die banden gebruiken. Het is de motor en de racepiloot die het doen.” 

Kipchoge krijgt met zijn mening bijval van anderen in het wereldje. Patrick Sang, een voormalig medaillewinnaar op de Spelen uit Kenia, erkent wel het voordeel van de schoen. “Als je met Eliud praat, dan zegt hij dat zijn Nike-schoenen hem helpen in het herstel na zware trainingen. Er is dus een verschil, maar iedereen kan de schoenen kopen (de kostprijs ligt in België op een kleine 300 euro, red.). Dus ik vind niet dat ze moeten verbannen worden.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *