< terug

Wordt Wenen (Praterpark) op 18 april de locatie voor de NN Mission marathon?

2 april 2021 (0 reacties)

De kans is aanwezig dat de NN Mission Hamburg marathon voor elitelopers , die voor 11 april is afgelast wordt verschoven naar Wenen . Hamburg is in lockdown en de deelstaat staat geen wedstrijden meer toe. Er is overleg of er verschoven kan worden naar het Prater Park in Wenen.

Prater Park
Op 18 april wordt in Wenen in het Prater het regionale Weense kampioenschap halve marathon georganiseerd. Het Prater park is de iconische locatie waar in 2019 Eliud Kipchoge voor het eerst een marathon binnen de twee uur heeft gelopen. Kipchoge liep er in oktober 2019 een tijd van 1.59.40. Eliud Kipchoge is één van de deelnemers aan de NN Mission marathon. Bij de dames is Tirunesh Dibaba één van de grote namen. De locatie is ideaal voor een ronden parcours en kan ook afgegrendeld worden voor het publiek.

Nederlandse atleten
De Nederlandse marathonlopers Michel Butter, Björn Koreman , Frank Futselaar, Roy Hoornweg en Mohammed Ali willen op 18 april een ultieme poging doen om zich te kwalificeren voor de Olympische marathon. Bij de dames gaan Jill Holterman en Bo Ummels van start.

Olympische limiet
Abdi Nageeye (2.06.17 NR), Bart van Nunen (2.10.14) , Björn Koreman (2.11.07) en Frank Futselaar (2.11.30) hebben al aan de olympische limieteis van 2.11.30 voldaan. Er worden drie atleten geselecteerd voor de Olympische marathon. Bij de dames liep alleen Andrea Deelstra met 2.28.28 onder de limiet. Zowel Bart van Nunen als Deelstra lopen geen marathon meer dit voorjaar en richten zich helemaal op een Olympische deelname. Hardloopnieuws bracht al eerder het nieuws dat Khalid Choukoud op 11 april van start gaat in de Siena marathon (Toscan Italië) Ook Choukoud is een van de kanshebbers voor een plaats in de Olympische selectie.


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *