Ad
< terug

Kipchoge vol vertrouwen en geen twijfel over marathon binnen de twee uur.

15 augustus 2019 (0 reacties)

Eliud Kipchoge gelooft dat het doorbreken van de barrière van twee uur voor de marathon in de INEOS 1:59 Challenge een prestatie is die je mag vergelijken met de landing van de eerste man op de maan.

Geen twijfel
Sprekend met de media twee maanden voordat hij de epische uitdaging aangaat om de eerste man te worden die een marathon van minder dan twee uur loopt, zegt Kipchoge dat hij er niet aan twijfelt dat hij in oktober geschiedenis gaat schrijven in Wenen.”Sommige mensen geloven dat het onmogelijk is,” zei Kipchoge. “Ik respecteer hun opvattingen, zij moeten de mijne respecteren. Mijn team en ik geloven dat het mogelijk is. We zullen ze  het ongelijk bewijzen. “

Weersvoorspelling
De Keniaanse legende wordt niet afgeschrikt door een prestatie die velen onmogelijk achten. De Prater, het enorme Weense park dicht bij de Donau, zal de locatie zijn voor de INEOS 1:59 Challenge met een tijdspanne van 12 tot 20 oktober. De exacte datum van de uitdaging zal zo kort mogelijk van tevoren worden bepaald op het tijdstip waarop een nauwkeurige weersvoorspelling beschikbaar is.

Goed voorbereid
Kipchoge deed een eerdere poging in 2017 op het beroemde autoracecircuit van Monza in Italië. Hij miste de twee uur grens op slechts 26 seconden. Maar dat heeft hem het vertrouwen gegeven om het opnieuw te proberen.”Ik was als een bokser die de ring ingaat en niet weet wat er zal gebeuren”, zei hij twee jaar geleden over zijn eerste poging. “Maar deze keer ben ik voorbereid en weet ik wat er zal gebeuren.”

Historische dag
De 34-jarige atleet won gouden medailles op het Olympisch en Wereldkampioenschap en zijn acht successen in een Marathon Major Marathon omvatten vier overwinningen in Londen. Hij heeft ook het wereldrecord – 2:01:39, gevestigd in Berlijn in 2018. Maar Kipchoge vertelde verslaggevers dat het voltooien van de INEOS 1:59 Challenge veel meer voor hem zou betekenen dan al zijn eerdere overwinningen.”Het is belangrijker,” zei hij. “Dit gaat over geschiedenis en een stempel drukken op sport. Het is als de eerste man die naar de maan gaat, ik ben de eerste man die minder dan twee uur rent om een marathon te voltooien dit is cruciaal.”Ik ben echt opgewonden, ik kijk echt uit naar deze historische dag.”

Mentale voorbereiding
Kipchoge sprak vanuit zijn trainingsbasis in Kaptagat, Kenia, waar hij zich op vrijwel dezelfde manier voorbereidde op de INEOS 1:59 Challenge als bij elke andere marathon.”Er is niet veel veranderd, de training is hetzelfde,” zei Kipchoge. “Wat is veranderd, is de mentale voorbereiding, ik heb een vrije geest en ben klaar om te gaan. Ik geniet echt van de ervaring.“Mijn training is eenvoudig. Ik vertrouw op mijn coaching systeem, ik vertrouw op mijn team en dat is wat mijn geest sterk maakt. Ik kan niet tegen mezelf liegen als ik succesvol wil worden. “

Fans langs de route
Kipchoge gelooft dat hij lessen heeft geleerd van zijn eerste poging in Monza en zei dat het parcours in Wenen – met de lange, rechte stukken van de Hauptallee – hem alle kansen geeft om de barrière van twee uur te doorbreken. “Monza was een groot, succesvol evenement en ik heb genoten van de ervaring. Wenen is een heel vlak en laag parcours en dat maakt een verschil. Een rechte koerslijn kan me helpen om in een comfortabele tijd in een comfortabel tempo te lopen. ”Een andere verandering ten opzichte van de  Italiaanse uitdaging is dat fans langs de route in Wenen mogen staan.”De fans zullen een grote impact hebben,” zei hij.

TL3_1617

Focus
Kipchoge besprak eind 2016 voor het eerst een recordpoging met zijn managementteam en Tijdens  de vorige poging in Monza wist hij dat hij zijn doel niet zou bereiken. “Ik realiseerde me met 1 km te gaan dat ik een beetje traag was, ik probeerde me aan te passen, maar het was niet mogelijk”, zei hij over Breaking2.Twee maanden na zijn laatste poging zegt hij dat het niet beter zou kunnen.”Ik ben nu echt heel goed voorbereid”, “Ik heb het gevisualiseerd. Ik heb het in mijn hart en geest gestopt dat ik de barrière van twee uur zal doorbreken.”Als ik hardloop, probeer ik mijn best te doen om me te concentreren op mijn hardlopen en mijn tijd.”In het kamp ligt de focus op het in vorm krijgen van zijn lichaam en geest. Hij wordt elke ochtend rond 5 uur wakker, heeft twee trainingssessies per dag, de rest van de tijd bestaat uit eten, ontspannen en slapen. Hij rent 200 km. Hij vult zijn tijd met lezen en is net klaar met een boek over het leven van Muhammad Ali.

Eenvoudig
“Ik ben een eenvoudig persoon, ik probeer kalm te blijven en me te concentreren op wat ik doe”, zei hij. “Er zijn geen afleidingen. Ik concentreer me alleen op de INEOS 1:59 Challenge.“Mijn trainingskamp is net zo eenvoudig als elk ander trainingskamp. Ik verwacht een week eerder in Wenen te zijn. Ik wil op het parcours rennen en kijken hoe het is.”Ik word nerveus voor de grote dag, ik probeer mezelf te kalmeren, ik probeer me te concentreren, ik probeer me te ontspannen.”

Verbeteren
Toen Roger Bannister in 1954 de vierminuten grens op de mijl brak, behield hij het record niet lang.Kipchoge verwacht dat als hij zijn doel bereikt, het niet lang zal duren voordat anderen het proberen te verbeteren. “Na mij, zullen veel atleten zelf geloven dat het mogelijk is.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *