< terug

Kitpum overleed door ernstig hoofdletsel.

21 februari 2024 (0 reacties)

Wereldrecordhouder Kelvin Kiptum, die vorige week bij een auto-ongeluk om het leven kwam, overleed aan ernstige verwondingen aan zijn hoofd. De lijkschouwer zei woensdag dat het toxicologisch onderzoek nog gaande was.

Verwondingen aan het hoofd
De wereldrecordhouder op de marathon overleed op 11 februari op 24-jarige leeftijd bij het ongeluk in de buurt van zijn huis in het Eldoret-gebied in de Rift Valley in Kenia. “We ontdekten dat wijlen Kelvin ernstige verwondingen aan zijn hoofd had en dat er ernstige breuken waren, voornamelijk aan de basis van de schedel,” zei regeringshoofdpatholoog Johansen Oduor. Kiptum had ook meerdere gebroken ribben en verwondingen aan zijn longen, zei Oduor.

“We hebben monsters genomen voor verdere analyse omdat de omstandigheden van het overlijden nog onderzocht worden.”De politie zei dat Kiptum rond 23.00 uur (2000 GMT) reed toen zijn auto van de weg raakte en tegen een boom botste.Zijn Rwandese coach Gervais Hakizimana, 36, kwam ook om bij het ongeluk terwijl een andere passagier, een vrouw, gewond raakte.De monsters “zullen een volledig toxicologisch onderzoek ondergaan om te zien of er iets is dat kan hebben bijgedragen aan zijn betrokkenheid bij een auto-ongeluk,” zei Oduor.

Kiptum, vader van twee kinderen, wordt vrijdag begraven in het ouderlijk huis in Chepsamo bij Eldoret.Voorafgaand aan de begrafenis zal er op donderdag een requiemmis worden gehouden op Kiptums voormalige school, terwijl er in de hoofdstad Nairobi een kaarsenceremonie ter ere van hem zal worden georganiseerd.Hakizimana werd woensdag in Rwanda ter ruste gelegd, een dag nadat er een wake was gehouden bij zijn familie thuis.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *