< terug

Nog altijd tranen en vragen om Kiptum, die zondag in Rotterdam zou lopen

12 april 2024 (0 reacties)

Op een steenworp afstand van de plek waar hij zondag om twee minuten voor twaalf met een kersvers wereldrecord op de marathon had moeten gloriëren, waarde vrijdag de geest van de betreurde Kelvin Kiptum rond over de Rotterdamse Coolsingel.

Ze kwamen terug van een voetbalwedstrijd die ze samen hadden bezocht”, zei Corstjens. “Dat is de enige zekerheid. Verder is het gissen. Was Kelvin vermoeid? Heeft hij een stuurfout gemaakt? Is hij in de berm geraakt, geslipt en daardoor uiteindelijk op die boom geknald? We zullen het nooit weten.”Op speculaties in Afrikaanse media dat er wellicht sprake zou zijn van sabotage wilde hij niet ingaan. “Daar kan ik geen ja of nee op zeggen.”

Lees hier verder

Abdi Nageeye over het overlijden van Kiptum.
Nageeye trainde en werkte veel met Kiptum samen in Kenia. “Het ongeluk is gebeurd, waar ik zelf ook altijd train”, vertelt hij. “Tijdens mijn werk als topsporter kwam ik hem zo vaak tegen. Het is alsof je een familielid verliest. Ik heb drie dagen heel rustig en veel gelopen om mijn hoofd leeg te maken, lopen is een goede meditatie. Het is een enorm gemis, maar het leven gaat door.”

Lees hier verder

Nageeye: ‘Kiptum zou de marathon bepalen, heel raar dat hij er niet meer is’

Abdi Nageeye is ambitieus en gaat voor een Nederlands record in de marathon van Rotterdam, waar ook hij loopt met een embleem ter nagedachtenis aan de overleden Kelvin Kiptum.

Bekijk hier het videointerview

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *