< terug

Maple Leaf Veldloop: 75e editie!

4 oktober 2022 (0 reacties)

Hilversum – Op zondag 6 november 2022 vind de 75e editie van de Maple Leaf Veldloop plaats in  het waterleidinggebied, gelegen tussen Hilversum en Laren. De inschrijving is geopend.

De Maple Leaf Veldloop werd in 1946 voor het eerst georganiseerd als eerbetoon aan de Canadese bevrijders. De veldloop is dan ook nauw verweven met de (sportieve) historie van Hilversum.

Deelnemers kunnen zich weer op verschillende onderdelen inschrijven. Vanaf 10.45 uur gaan een zestal jeugdlopen van start, over de afstand van 850, 1600 of 2400 meter. Aansluitend vinden vanaf 12.00 uur de Atletiekunie-wedstrijden plaats, met om 12:00 uur de lange cross over 7,5 km (vrouwen) en 10 km (mannen) en om 13:00 uur de kort cross over 2,5 km en 5 km. Om 13:00 starten eveneens de prestatielopen voor recreanten over een afstand van 2,5 km en 5 km. Tot slot starten om 13:15 uur de prestatielopen voor recreanten over een afstand van 7,5 km en 10 km.

Al sinds jaar en dag kan de Maple Leaf Veldloop rekenen op een trouwe schare deelnemers inclusief nationale toppers, dankzij de combinatie van een uitdagend parcours en goede organisatie. Ook dit jaar belooft een sfeervolle editie te worden, met ondersteuning van de bekende Djembé band.

De start is ook dit jaar weer bij Sint Janskerkhof, tegenover de La Place. De organisatie kijkt er naar uit om de deelnemers en toeschouwers als vanouds weer in grote getalen te verwelkomen. 

Sponsor Klaverblad verzekeringen verleend wederom hun ondersteuning, samen met Gemeente Hilversum, GAC Hilversum, Run2Day Hilversum en nieuwkomer Goois Natuurreservaat. 

Meer informatie over de Maple Leaf Veldloop is te vinden op www.mapleleafveldloop.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/MapleLeafVeldloop

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *