< terug

Virtuele Maple Leaf Cross goed verlopen

1 november 2020 (0 reacties)

De 73e Maple Leaf Cross is bijzonder succesvol verlopen, aldus de organisatie. Anders dan anders, is deze editie zeker te noemen. Om er een Corona-proof editie van te maken konden deelnemers het virtueel tegen elkaar opnemen, door middel van GPS-registratie.

Het parcours was dit jaar met piketpaaltjes aangegeven in het gebied van Goois Natuur Reservaat tussen Sint Janskerkhof en de Orionlaan. Gedurende 9 dagen konden inschrijvers hun gekozen afstand van 2,5; 5 of 10 kilometer lopen. Daarbij kon je kiezen uit verschillende categorieën: hardlopen, wandelen of Nordic walking. De 10 beste lopers krijgen een eervolle vermelding op de website mapleleafcross.nl

Zelfs de voorbereiding verliep helemaal digitaal. Louran van Keulen, commissie voorzitter: ‘net als de verhuizing van Anna’s hoeve naar Laren, is het ook dit jaar weer gelukt een goed georganiseerde loop neer te zetten; daarbij zijn we trots op zoveel trouwe fans te hebben die ieder jaar aan de cross meedoen’. In de online vergaderingen kwam de commissie al snel op het idee om er dit jaar een virtuele cross van de maken. De commissie heeft ook advies ingewonnen bij de Hilversum City Run, die eerder dit jaar al een virtuele wedstrijd organiseerde. Op basis daarvan werd rekening gehouden met ongeveer 50 deelnemers, het werden er ruim 230. Louran van Keulen: ‘fantastisch hoe loopgroepen elkaar hebben geinspireerd. Ook nieuwe groepen deden mee, zoals voetbalteams die wegens de maatregelen een andere trainingsinvulling zochten’.

Voor de deelnemers was het technische parcours, net als in voorgaande edities, een echte uitdaging. Daarbij opgeteld bleek ook de combinatie met andere bosgebruikers, zoals hondenuitlaters, mountainbikers en paardrijders enige flexibiliteit van deelnemers te vragen. De organisatie is blij met de betrokkenheid van velen, waaronder haar trouwe sponsoren Klaverblad Verzekeringen en Jumbo Van Dam & Schoonhoven.

De Cross zelf heeft een minimale ‘footprint’ achtergelaten: dit jaar geen tenten, afzetlint, bekabeling, dieselgenerator, plastic bekers of goodie-bag. Alleen de medaille blijft, die ontvangen deelnemers na afloop per post.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *