< terug

Meer dan 120.000 mensen rennen samen voor degenen die dat niet kunnen

6 mei 2019 (0 reacties)

Meer dan 120.000 geregistreerde hardlopers en rolstoeldeelnemers hebben samen 1.103.276 kilometers afgelegd op 323 verschillende locaties verdeeld over 72 landen tijdens de Wings for Life World Run. Van Polen, Zuid-Afrika en India tot Kroatië en natuurlijk Nederland. In Nederland renden of rolden mensen mee in de georganiseerde App Run in Nijmegen, Amsterdam, Utrecht of Groningen. Maar er werd via de app door het hele land meegedaan aan deze wereldwijde run. 

Onderzoek naar genezing van dwarslaesie
De Wings for Life Foundation heeft als missie om dwarslaesie geneesbaar te maken. En dat is nodig! Wereldwijd financiert de stichting wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel. 100% van al het inschrijfgeld van de Wings for Life World Run gaat naar onderzoek gericht op de genezing van dwarslaesie. Alleen al in 2019 is er meer dan 3,5 miljoen euro opgehaald. 

Meters lopen met een dwarslaesie 
Aan de startlijn van de, door de Sint Maartenskliniek georganiseerde, app run in Nijmegen stonden 124 deelnemers. Raymond Vleghert rende in Nijmegen het verste. Maar meer indruk maakte twee deelnemers: Gert-Jan Oskam en Ruben de Sain. Gert-Jan Oskam (36) brak in 2011 zijn nek en eindigde in een rolstoel met een gedeeltelijke dwarslaesie. Dankzij een revolutionaire operatie, gefinancierd door Wings for Life, kan hij weer stukjes lopen. Een implantaat in zijn ruggenmerg en een soort pacemaker in de buikholte zorgden ervoor dat hij meer stappen kon zetten dan voorheen. Het implantaat versterkt de hersenprikkels die nodig zijn om de beenspieren aan te spannen. Gert-Jan liep in Nijmegen 101 meter. Ook Ruben de Sain liep met behulp van zijn exoskelet zo’n 700 meter. 

Runforwings1
Winnaar in Nijmegen Raymond Vleghert steekt zijn duim op naar de rolstoelrijders

“Onderzoek is heel belangrijk en daar is geld is nodig voor. Ik hoop dat mijn voorbeeld veel mensen met een dwarslaesie hoop geeft. Kijk naar mij en zie wat er mogelijk is. Ook dokters kunnen nu positieve voorbeelden geven aan hun patiënten door de onderzoeken. Niemand moet de hoop verliezen. Daar loop ik de Wings for Life World Run voor”, Gert-Jan Oskam.

Wereldwijde winnaar rent 64 kilomter
Na een spannende finish is de Rus Ivan Motorin er, met een totaal van 64 kilomters, vandoor gegaan met de wereldwijde titel voor de mannen. Zijn landgenoot Nina Zarina met 53,7 km de meeste kilometers als vrouw heeft afgelegd. 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *