Ad
< terug

Nederland met 46 atleten naar de EK Atletiek in Berlijn

24 juli 2018 (0 reacties)

Het Nederlandse team dat naar Berlijn afreist voor de Europese Kampioenschappen Atletiek telt 46 atleten. Technisch Directeur Ad Roskam heeft vandaag de ploeg bekend gemaakt: 23 vrouwen en 23 mannen gaan strijden in oranje.De Europese Kampioenschappen Atletiek in Berlijn starten op maandag 6 augustus, met als eerste onderdeel de kwalificaties kogelslingeren, en duren tot en met zondag 12 augustus met als slotstuk de 4×100 meter estafettes.
Het Olympisch Stadion van Berlijn geeft een ongekend historisch perspectief aan de strijd om de Europese titels 2018.

Vrouwen

Vrouwen

Mannen
Mannen

“Brede ploeg met sterke bezetting”

Technisch directeur Ad Roskam over het Nederlands Team: “Het is een brede ploeg met een mooie bezetting op bijna alle loopnummers én een flink deel van de technische onderdelen. Helaas hebben we moeten besluiten geen 4×400 dames estafetteteam in te schrijven. Door een opmerkelijke keuze van de organisatie valt deze estafette erg ongunstig in het programma ten opzichte van de individuele 400 meter. Daarnaast is één van onze toploopsters, Nicky van Leuveren, helaas geblesseerd. Daarmee dreigt er een te zware belasting voor meerdere atletes en dat willen we voorkomen. Met pijn in het hart, want op volle sterkte is dit team een zekere medaillekandidaat”.

De laatste voorbereidingen van de estafetteploegen en een groot deel van het team zal op Papendal plaatsvinden, een deel van de duuratleten bereidt zich op hoogte voor in St Moritz of Kenia.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *