< terug

Ook in Dresden nog kans op Olympische kwalificatie marathon

17 februari 2021 (0 reacties)

Op 21 maart wordt in een park in Dresden een loopevenement georganiseerd voor genodigde atleten. Er is geen publiek. Het rondje is 2,5 kilometer. In november is een vergelijkbare wedstrijd gehouden in de Duitse stad . Op het programma staan drie afstanden: 10 km., 21,1 km. en de marathon. Op die laatste afstand is er een mogelijkheid om een Olympische limiet te lopen. 

De Duitsers Miriam Dattke en Simon Boch zullen hun debuut maken op de marathon. Op de halve marathon starten o.a. Amanal Petros en Hendrik Pfeiffer, die zich al gekwalificeerd hebben voor de Spelen in Japan op de marathon. Samuel Fitwi heeft een persoonlijk record van 1.02.34u. Hij heeft afgelopen weekeinde een Duits record gelopen op de 5 kilometer (13.33) 
Boch (26) heeft 1.01.36u. op de halve marathon gelopen bij de WK in Gdynia en ook 28.11 min. op de 10 kilometer in november. Dattke heeft in Dresden in november 1.09.42u. gelopen op de halve marathon. In principe zijn de plekken voor de Olympische marathon al bezet. De derde tijd bij de vrouwen is van Katharina Steinruck (2.27.26) en bij de mannen van Richard Ringer (2.10.59). Dattke en Boch zullen dus bij hun debuut sneller moeten lopen als ze naar Japan willen. Pfeiffer zal overigens ook nog eens in Hamburg starten op de marathon. Daar gaan ook veel Nederlanders een poging wagen voor de Olympische limiet. Het is het samenspel van managers, organisatoren en atleten waardoor er in ‘coronatijd’ toch nog aangepaste wedstrijden zijn om de vorm te testen of om de ‘Olympische droom’ waar te maken, zoals in o.a. Dresden en Hamburg.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *