< terug

Recordpoging Kipchoge marathon in 1.59 in Wenen (video)

27 juni 2019 (0 reacties)

De historische stad Wenen, Oostenrijk, wordt de stad waar Eliud Kipchoge een poging zal om  om de laatste grote barrière te breken in de moderne atletiek, marathon binnen de magische twee uren af te leggen, dat maakte vandaag de organisatie INEOS 1:59 Challenge.

Gunstige voorwaarden
Na een uitgebreid wereldwijd beoordelingsproces is The Prater – het beroemde Weense park – gekozen door de INEOS 1:59 Challenge als locatie die Kipchoge (KEN) de optimale voorwaarden biedt om zichzelf in de geschiedenisboeken te schrijven. De marathon wordt gehouden op een 9-km rond parcours met meerdere ronden, gecentreerd op de Hauptallee, de iconische lange, rechte en met bomen omzoomde laan die door het hart van The Prater loopt.

Het parcours
In elke ronde zal Kipchoge twee afslagen van Hauptallee van 4,3 km achter elkaar lopen met de keerpunten aan de Lusthaus en Praterstern aan het einde van de avenue.Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 12 oktober, met een reserveperiode van acht dagen gepland tot 20 oktober, in geval van slechte weersomstandigheden.

Waarom Wenen
Wenen werd gekozen na een uitgebreide, wereldwijde zoektocht. De voordelen zijn legio:Een snelle en vlakke baan. Een rechte weg, het 4,3 km lange stuk Prater Hauptallee. Consistente en optimale weersomstandigheden in oktober. Frisse lucht – het park wordt omschreven als de ‘groene long van Wenen’ Brede, autovrije en verlichte wegen. De mogelijkheid voor supporters langs de route. Wenen ligt binnen een tijdsverschil van 3 uur van Kenia waar Kipchoge traint. Tenslotte een proactieve en gastvrije lokale burgemeester en een ervaren Vienna Marathon-team

TL3_1755
Jim Ratcliffe & Eliud Kipchoge KEN, at the Iffley road running track on the 30th April 2019. Photo: Thomas Lovelock for london marathon events

Grootste marathonloper ooit
Sir Jim Ratcliffe, voorzitter van INEOS, “Eliud Kipchoge is de grootste marathonloper ooit en de enige atleet ter wereld die de kans heeft de twee uur grens te doorbreken. Niemand heeft dit kunnen bereiken. Het is niet hetzelfde als proberen een man op de maan te zetten. Als Eliud 1:59 loopt, is het de eerste keer dat een mens ooit die barrière heeft kunnen doorbreken. “We hebben de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat hij de beste kansen krijgt. Na een uitgebreide zoektocht naar locaties die voldoen aan de criteria van Eliud, zijn we verheugd met Wenen te werken en hopen we in oktober geschiedenis te schrijven”, concludeerde Ratcliffe, een enthousiaste sportman zelf die heeft deelgenomen aan meer dan 30 marathons.

Eliud Kipchoge

Voorbereiding Kipchoge
Kipchoge bereidt zich voor op zijn recordpoging in zijn trainingskamp in Kaptagat, Kenia. Over Wenen zei Kipchoge: “” Ik ben geïnformeerd dat Wenen een snel en vlak parcours heeft, die wordt beschermd door bomen. “De baan is zo gelegen in het hart van deze prachtige stad dat een groot aantal toeschouwers in staat zal zijn om deel uitmaken van een historische gebeurtenis “.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *