Ad
< terug

Reneé Eykens opent seizoen met persoonlijk record

28 januari 2019 (0 reacties)

Eerste wedstrijd van het jaar en hop: meteen een persoonlijk record aanscherpen. Zo wil elke atleet het seizoen begin, en Renée Eykens lukte het vrijdag in het Duitse Erfurt. Ze won er de 800 meter in 2’04”24. Haar indoorrecord stond sinds vorig jaar op 2’05”33.

“Het was een redelijk kleine wedstrijd met regionale, Duitse meisjes”, vertelt Renée Eykens/AA over haar seizoensopener. “Er was wel een haas voorzien, maar die liep maar tot 300 meter. Daarna viel ik alleen. Na 400 meter kwam ik door in 60 à 61 seconden, en dat ik dan nog naar 2’04”24 kon lopen, is een goed teken.”

De halve finaliste van de Spelen in Rio liep al enkele crossen, maar de intensiteit in een 800 meter is toch nog wat anders. Even schakelen. “Het voelt wat vreemd, maar daarom was het goed dat er in het begin toch iemand het tempo aangaf. Omdat ik nog niet zo vaak indoor liep, vond ik het op voorhand lastig in te schatten waar ik uit zou komen. Maar op training draait het goed, dus ik hoopte toch rond mijn record uit te komen. Ik ben heel blij dat ik er meteen onder duik.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *