< terug

Renée Eykens weg bij Theo Joosten

7 november 2019 (0 reacties)

Renée Eykens maakte vorige week bekend dat ze haar coach Theo Joosten inruilt voor ex-Belgian Tornado Stef Vanhaeren. Vandaag legt ze haar keuze uitgebreid uit. Er was geen kink in de kabel met Joosten, maar de 800 meterloopster wil de puntjes op de i zetten in de olympische voorbereiding. Onder Vanhaeren zal ze meer wetenschappelijke opvolging genieten.

“Sinds twee weken ben ik weer aan het trainen na tweeënhalve week rust, maar ik doe nog op ’t gemakje”, zegt Renée Eykens/AA. “Ik weet als geen ander dat je beter een weekje te veel rust, dan eentje te weinig.” De wintertrainingen – en dus ook de laatste rechte lijn naar de Spelen in Tokio – vatte Renée aan met een nieuwe coach. Theo Joosten werd ingeruild voor Stef Vanhaeren.

Het stopzetten van de samenwerking met Joosten, kwam er in onderling overleg. “Theo en ik zaten met hetzelfde gevoel na afloop van het seizoen. Er moest iets veranderen. Uiteen gaan was de beste beslissing voor beiden. Dat is meteen ook het mooie aan de band die ik had met Theo: we konden alles tegen elkaar zeggen zonder dat één van de twee het slecht opnam, en ook over deze kwestie hebben we heel eerlijk met elkaar gesproken. Samen verdergaan enkel en alleen omdat we een sterke band hebben, daar schiet niemand iets mee op.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *