< terug

Ronald Schröer loopt morgen alsnog de marathon in Belp (Zwitserland)

2 april 2021 (0 reacties)

Lees over zijn marathonvoorbereiding

Belp-Twee weken geleden startte Ronald Schröer in de marathon van Dresden. De Egmonder gaf na ruim dertig kilometer op. Ik was niet goed genoeg verklaarde Schröer na afloop. De marathonloper wist dat hij zijn krachten niet moest verspillen om nog een tweede kans te krijgen, en die is morgen in het Zwitserse Belp. Het is de marathon die Schröer drie weken geleden als doel had uitgekozen.

Te snel van start
Ronald Schröer (36) stond drie weken geleden op het punt om af te reizen naar het Zwitserse Belp toen de mededeling kwam dat de wedstrijd vanwege slechte weersomstandigheden was afgelast. Er werd snel een plan B gemaakt en dat was een week later de start in de marathon van Dresden. Schröer had in het stadspark van Dresden echter zijn dag niet en moest al halverwege de groep met o.a. een sterk debuterende Tom Hendrikse laten gaan. Schröer had zich uitstekend voorbereid maar miste de scherpte en de vorm van de dag. “Ik ben bewust uitgestapt omdat ik nog elders het opnieuw wil proberen”, aldus Schröer. “Zo werd het een goede trainingsprikkel en kon ik de donderdag na de wedstrijd gelijk een lange duurloop doen”. “Maar hoe dan ook het was natuurlijk wel even schakelen want ik ging met goede verwachtingen van start”. “De fout was wellicht ook dat ik te snel van start gegaan ben”. Schröer die een pr kent van 2.16 liep in de groep van Hendrikse en Bouchiki een 2.11 tempo. Goed genoeg om sneller te zijn dan de Olympische limiet van 2.11.30

Finishen
“Morgen ga ik het anders doen”, aldus Schröer. “Ik ga zeker rustiger beginnen en de doelstelling is nu een tijd sneller dan 2.16.00”.  Dat is zijn pr die hij twee jaar geleden in Düsseldorf liep. Het wordt zijn achttiende marathon. “Die van Dresden telt niet”, aldus de immer optimistische Schröer. “Je moet in een marathon finishen en dat ga ik morgen zeker doen”.

De trainingen en het deelnemersveld
Schröer heeft na Dresden geen extra trainingen meer gedaan. Daar is de tijd te kort voor aldus de ervaren marathonloper. Heb nog een keer een lange duurloop gedaan van 2.26 uur. Een rustige dertig kilometer en wat wisselduurlopen. Maar alles voorzichtig de basis is al gelegd. Hij is sinds donderdag op weg naar Belp. Gelijk vanuit mijn werk in de auto en overnachten in Duitsland en vanmiddag aangekomen aldus Schröer. Ben bij aankomst gelijk gaan loslopen op het parcours. Het wordt een bijzondere marathon voor de atleet van AV Zaanland. “Het is hier prachtig met een mooi uitzicht op de besneeuwde Alpen. Daar hou ik van”. Dan is er het deelnemersveld. Er zijn slechts acht deelnemers bij de mannen en vijf de vrouwen. Daar bij nog negen hazen die het deelnemersveld gaan aanvoeren. Aan het veld is nog toegevoegd een halve en een tien kilometer met respectievelijke twee en acht deelnemers. “Dat moet je dan weer positief bekijken kans op een podiumplaats”, aldus Schröer.  De weersverwachting is redelijk te noemen. Een verwachte temperatuur van zes graden met windkracht drie tot vier. De wedstrijd start morgen om tien uur en is met een livestream te volgen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *