< terug

Scandinavisch atletieknieuws, 17-12-2018: Noorse Frenay tweede in Dronten en Zweed Larsson wint Pisa-marathon

17 december 2018 (0 reacties)

Anna Emilie Möller

De Noorse Tessa Frenay kan zeer tevreden zijn met een tweede plaats in de Kerstloop in Dronten (1.15.18). Ze verbetert haar beste tijd met vier minuten. Europees crosskampioene (onder 23 jaar) Anna Emilie Möller uit Denemarken is geselecteerd voor het Europese team bij de wedstrijd in het Schotse Stirling (12 januari). Johan Larsson maakt op 35-jarige leeftijd zijn debuut op de marathon na jaren met blessures en overtraindheid. Hij doet dat voortreffelijk in het Italiaanse Pisa. Larsson wint met 2.16.14 u., de beste jaartijd in Zweden. Scandinavische atletiekberichten.

Noorse Tessa Frenay wordt tweede in Kerstloop Dronten
Tessa Frenay uit Noorwegen wordt op grote achterstand tweede in de Kerstloop in Dronten achter de Keniaanse Tabitha Gichia (1.09.07). De 22-jarige atlete zal niettemin zeer tevreden zijn met haar 1.15.18 u., een verbetering van haar beste tijd met vier minuten. Op de jaarlijst in Noorwegen is zij vijfde. Het kan wel eens betekenen dat Frenay definitief overstapt van de middenafstand naar de lange afstanden. Zij is al de nationale kampioene op de halve marathon onder 23 jaar. Dit jaar heeft ze overigens op bijna alle afstanden vanaf 800 meter tot en met halve marathon een beste tijd neergezet.

Anna Emilie Möller in Europees crossteam in Stirling
In Tilburg is de Deense Anna Emilie Möller Europees crosskampioene geworden in de leeftijdsgroep onder 23 jaar. Ze is nu ook geselecteerd voor het Europese (senioren)team dat het op 12 januari opneemt tegen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië in het Schotse Stirling. In andere jaren is deze cross in Edinburgh gehouden. Daar is Möller in 2015 en 2016 als juniore ook bij geweest en beide keren is zij op de derde plaats geëindigd. De 21-jarige Deense heeft deze winter meerdere internationale crossen gewonnen. De drie andere atleten in het Europese team zijn de Poolse Anna Gosk en uit Duitsland: Anna Gehring en Elena Burkard.

Zweed Johan Larsson debuteert met zege in Pisa-marathon
De Zweed Johan Larsson (Malmö AI) heeft jaren moeten wachten op zijn marathondebuut door blessures en zware overtraindheid. De 35-jarige loper pakt zijn kans in het Italiaanse Pisa. Hij wint met 2.16.14 u. Dat is de beste seizoenstijd in Zweden. Hij heeft een persoonlijk record van 1.05.03 u. op de halve marathon en 29.11.83 min. op de 10.000 meter. Na 2015 heeft hij nauwelijks wedstrijden gelopen. Larsson heeft in Pisa lange tijd uitzicht op een tijd onder de 2.16 u. Dat is de internationale limiet voor de WK. In het laatste gedeelte is er tegenwind en dat kost hem de benodigde seconden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *