< terug

Scandinavisch atletieknieuws, 21-06-2019: Atleten jagen op WK-limieten en veel Noren naar Doha

21 juni 2019 (0 reacties)

Bij de Grand Prix in het Zweedse Sollentuna is het regenachtig weer, met later ook onweer. Lovisa Lindh laat zich niet afschrikken en wint de 800 meter met 2.01.79 min. Het 19-jarige sprinttalent Henrik Larsson, eerder dit jaar goed voor 10.20 sec. op 100 meter, komt nu met een slechte start als vierde over de finish met 10.36 sec. Met Karsten Warholm en de Ingebrigtsen-broers heeft Noorwegen atleten van internationale klasse en de verwachting is dat er een grote ploeg naar de WK in Doha reist. De Finse hordenloopster Nooralotta Neziri heeft zich geplaatst voor de WK met 12.90 sec. op de 100 meter horden in Jyväskylä. Scandinavische atletiekberichten.

Grand Prix Sollentuna met sprinttalent Henrik Larsson

Henrik Larsson heeft onlangs 10.20 sec. op de 100 meter gesprint. Dat is iets boven het 23 jaar oude Zweedse record. Het 19-jarige talent uit Karlstad heeft een slechte start bij de Grand Prix in Sollentuna. Hij wordt vierde met 10.36 sec. “Dit is een van de slechtste starts in mijn leven”, zegt Larsson. Regen en onweer zorgt voor problemen. Lovisa Lindh laat zich op de natte baan niet afschrikken en zij wint de 800 meter met 2.01.79 min. De 27-jarige loopster uit Göteborg zegt dat de vorm groeit en dat de WK-limiet (2.00.60) realistisch is. Andreas Almgren loopt een nieuw persoonlijk record op de 1500 meter met 3.39.68 min. Hij is vooral bekend van de 800 meter. Veel Zweedse atleten pakken hun kans om zich te plaatsen voor de EK’s voor junioren en voor neo-senioren. Die toernooien zijn beide in eigen land.

Grote Noorse ploeg naar WK in Doha

De Noorse atletiekbond heeft al 13 atleten geselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Doha (27 sept. t/m 6 okt.). De verwachting is dat een recordaantal meegaat. Bij de vorige WK in Londen -met 13 atleten- heeft Karsten Warholm (400mH) goud gewonnen en Filip Ingebrigtsen (1500m) brons. Op de meeste atletiekonderdelen sluit de kwalificatietermijn op 6 september, dus er is nog genoeg tijd. Warholm en Jakob, Filip en Henrik Ingebrigtsen hebben in het najaar medaillekansen. Welde Negash Gebretsadik heeft een ticket voor de marathon en Sondre Nordstad Moen komt mogelijk ook op de lijst voor de 42,2 km.

Finse hordensprintster Neziri gaat naar WK

Bij de Grand Prix-meeting in Jyväskyla sprint de Finse Nooralotta Neziri in de serie al naar 12.90 sec. Dat is onder de WK-limiet (12.98). In de finale gaat het nog sneller met 12.82 sec., maar de atletes hebben te veel wind in de rug. Camilla Richardsson maakt een rentree op de 3000 meter steeple. Elf maanden geleden is ze op dezelfde locatie geblesseerd geraakt. De Finse heeft inmiddels wel wat andere wedstrijden gelopen en in haar eerste steeple-race finisht Richardsson na 9.52.46 min. “Het is niet zo’n bijzonder goede tijd, maar er is weer een begin”. In juli in Joensuu wil de loopster de WK-limiet (9.40) aanvallen. Doordat het toernooi heel laat in het jaar is, hebben atleten, die terugkeren van een blessure meer tijd om zich te kwalificeren.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *