< terug

Scandinavisch atletieknieuws, 21-12-2022: Bislett Games in Oslo en Zweeds record 10 km. Jonas Glans

21 december 2022 (0 reacties)

Het duurt nog een half jaar maar er zijn al een paar grote namen uit eigen land bekend van atleten die zullen starten in Oslo bij de Bislett Games (DL), o.a. Karsten Warholm en Jakob Ingebrigtsen. De Karsten Warholm Invitational (indoor) is 2 februari. De Zweed Jonas Glans heeft geen grote plannen bij de 10 kilometer in het Franse Houilles. Maar in het topveld heeft hij een goede dag en met 27.58 min. is de atleet van de club uit Malmö sneller dan zijn eigen nationale record. Scandinavische atletiekberichten.

Bislett Games in Oslo met Karsten Warholm en Jakob Ingebrigtsen

De Bislett Games in Oslo zijn volgend jaar op donderdag 15 juni. Wedstrijdorganisator Steinar Hoen heeft al enkele namen bekend gemaakt van Noorse atleten. Daarbij zijn o.a. Karsten Warholm en Jakob Ingebrigtsen. Zij zijn allebei wereldkampioen en Olympisch kampioen geworden. Warholm loopt 400 meter horden. Ingebrigtsen heeft vorig jaar bij deze wedstrijd de traditionele mijl gewonnen als eerste Noor. In 2023 loopt hij de 1500 meter. Volgend jaar zal er bij deze Diamond League-meeting speciale aandacht zijn voor de mijl voor vrouwen. Op de 3000 meter komt tweevoudig Europees kampioene cross Karoline Bjerkeli Grovdal aan de start. Zij heeft vorig jaar bij de Bislett Games het nationale record op de 5000 meter gelopen. Voor mannen staat er een 5000 meter op het programma in Oslo.

Jonas Glans loopt Zweeds record 10 kilometer in Frankrijk

“Heb ik toch nog een goede kerst”, grapt de Zweedse loper Jonas Glans. Hij wil eigenlijk op 15 januari in Valencia ‘pieken’, maar dat doet hij al eerder op de 10 kilometer in het Franse Houilles. Hij verbetert zijn eigen nationale record met zeven seconden: 27.58 min. “Ik had niet gedacht dat het zo hard zou gaan, want het was heel koud. Gelukkig was ik al gewend aan die lage temperaturen onder nul”. De tussentijden zijn ook beter dan verwacht en dan blijkt een tijd onder de 28 minuten toch mogelijk voor de atleet van de club uit Malmö. In het topveld eindigt hij op de zevende plaats in Frankrijk.

Karsten Warholm Invitational is 2 februari in Ulsteinvik

De Noor Karsten Warholm begint op 2 februari aan zijn indoorseizoen bij de wedstrijd waarvan hij de naamgever is. In Ulsteinvik vindt voor de derde keer de Karsten Warholm Invitational plaats. Hij loopt zelf 400 meter. Er is een internationaal veld mannen en vrouwen op de 800 meter en de 1500 meter. De wedstrijd in de Ulsteinhal heeft twee jaren niet kunnen plaatsvinden tijdens de corona-pandemie. De moeder van Warholm Kristine Haddal is niet alleen zijn manager, maar ook de mede-organisator van de wedstrijd met de naam van haar zoon. Er zijn ook wereldtoppers op de werp- en springonderdelen geïnviteerd. De Noorse indoorkampioenschappen zijn volgend jaar in het weekeinde van 18-19 februari in Baerum.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *