< terug

Scandinavisch atletieknieuws, 23-4-2019: Rentree Finse Richardsson en Deens sprintrecord Kristoffer Hari

23 april 2019 (0 reacties)

Na negen maanden heeft de Finse Camilla Richardsson een rentree gemaakt met winst op de 10.000 meter bij de Mt. Sac Relays in de VS (33.08.26). “Ik heb mijn wedstrijdbenen weer!”, jubelt ze. Kristoffer Hari (21) verbetert in de Verenigde Staten het Deense record op de 100 meter (10.26 sec.). Wereldkampioen Karsten Warholm wil in Doha zijn titel verdedigen op de 400 meter horden. De Noor heeft goed naar de kalender gekeken. Het toernooi is heel laat in het jaar en dat betekent dat de planning ook anders is om op het juiste moment te pieken. Scandinavische atletiekberichten.

Finse Camilla Richardsson maakt rentree na lange blessureperiode

“Ik heb mijn wedstrijdbenen weer!”, klinkt het opgelucht als de Finse Camilla Richardsson bij de Mt. Sac Relays in Californië de 10.000 meter wint met 33.08.26 min. De 25-jarige atlete heeft sinds juli 2018 geen wedstrijden gelopen. Bij de nationale kampioenschappen heeft ze bijzonder veel pech. Ze wint dan wel goud op de 3000 meter steeple, maar na de race blijkt dat de Finse een stressfractuur in de voet heeft. Na de laatste horde is ze ongelukkig terecht gekomen, maar nog wel gefinisht. Er kan een streep door de EK in Berlijn. Het herstel heeft lang geduurd, maar Richardsson heeft nu acht weken kunnen trainen in Flagstaff, Arizona. Haar beste tijd op de 10.000 meter heeft ze overigens vorig jaar bij dezelfde wedstrijd in de VS gelopen met 32.39.01 min.

‘Dynamit-Hari’ verbetert Deens record 100 meter

Bij de Michael Johnson Invitational in het Amerikaanse Waco heeft Kristoffer Hari een Deens record gelopen op de 100 meter met 10.26 sec. (+1.6 m./s.). De 21-jarige atleet is 3/100 sneller dan Morten Jensen in 2004. Hij studeert aan de University of Arkansas. Deze zomer gaat hij naar de EK onder 23 jaar in Zweden. Op de 100 meter is de sprinter al twee keer sneller geweest, maar toen was er te veel wind. Hij wordt vierde in Waco, waarbij de zege is voor de Nigeriaan Divine Oduduru in een zeer snelle 9.94 sec. De bijnaam van de Deen is ‘Dynamit-Hari’. En hij wordt al langer zo genoemd, want als 15-jarige is hij de snelste Europeaan in zijn leeftijdsgroep op 100 en 200 meter.

Hordenloper Karsten Warholm heeft ander seizoen door late WK

De Noor Karsten Warholm wil op de WK in Doha zijn titel verdedigen op de 400 meter horden. De 23-jarige atleet heeft al laten weten dat zijn zomerseizoen er anders zal uitzien dan gebruikelijk. De wereldkampioenschappen beginnen pas eind september. Dat betekent dat hij minder wedstrijden zal doen. Bovendien volgt er in de zomer nog een (relatieve) rustperiode om daarna weer op te bouwen naar een piek in Doha. Zijn trainer Leif Olav Alnes geeft aan, dat alle atleten met een iets ander zomerseizoen te maken krijgen. Ze hebben ook goed naar de kalender gekeken. De WK zijn naar achteren geschoven, terwijl de Olympische Spelen in Tokio in 2020 juist weer eerder in het jaar starten, zegt Warholm. Naar verwachting is de eerste grote wedstrijd voor de hordenloper op 30 mei bij de Diamond League-meeting in het Zweedse Stockholm.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *