< terug

Scandinavisch atletieknieuws, 8-10-2019: Teleurgestelde Jakob Ingebrigtsen en WK-marathon

8 oktober 2019 (0 reacties)

De 19-jarige Jakob Ingebrigtsen loopt eigenlijk een geweldig WK met een vierde plaats op de 1500 meter en een vijfde plaats op de 5000 meter. Na zijn race op zondag is de jonge Noor flink teleurgesteld. “Dit is tragisch”.  De discussie is nu ook of de twee onderdelen gecombineerd moeten worden. Op de OS wordt dit lastig. Drie Scandinaviërs komen over de eindstreep van de marathon in Doha: Weldu Negash Gebretsadik (No.), Adhanom Abraha (Zwe.) en Thijs Nijhuis (De.). Scandinavische atletiekberichten.

WK-atletiek: Jakob Ingebrigtsen wordt vierde op de 1500 meter

Jakob Ingebrigtsen wordt op de WK in Doha vierde op de 1500 meter met 3.31.70 min. De Zweed Kalle Berglund loopt een nationaal record met 3.33.70 min. De 19-jarige Ingebrigtsen is eerder al fraai vijfde geworden op de 5000 meter. De Noor is na zijn race op zondag flink teleurgesteld. “Dit is tragisch”, zegt hij, want hij heeft geen medaille. Er wordt iets verwacht van de tweevoudig Europees kampioen uit Sandnes, maar Ingebrigtsen is zelf ook zeer ambitieus. De combinatie van twee onderdelen is een discussiepunt. Team-Ingebrigtsen ziet daarom graag een aanpassing van het programma op de OS-2020. In Doha wordt Sondre Nordstad Moen (No.) twaalfde op de 10.000 meter met 28.02.18 min.

WK-atletiek: Noor Gebretsadik beste Scandinaviër in marathon

De Noor Weldu Negash Gebretsadik is tevreden met 2.16.35 u. (24e), want hij wilde in Doha op de marathon onder de 2.18u. blijven. Ontevreden is hij over zijn klassering, want hij wilde graag bij de eerste twintig atleten finishen. De 32-jarige Gebretsadik heeft een beste tijd van 2.09.14 u. achter zijn naam staan. Adhanom Abraha uit Zweden wordt 28e met 2.17.57 u. De 42-jarige loper uit Eskilstuna begint in zijn enthousiasme misschien iets te snel, maar hij komt wel over de eindstreep. De Deen Thijs Nijhuis (27) wordt kort daarachter 31e met 2.18.10 u. Eerder dit jaar is hij vier minuten sneller geweest op de marathon. In Doha loopt hij zijn derde marathon. Ook bij de mannenmarathon op de WK is er nog een hoge temperatuur, maar de luchtvochtigheid is aanzienlijk lager dan bij de wedstrijd van de vrouwen een weekeinde eerder.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *