< terug

Stadsloop Appingedam afgelast.Meer wedstrijden in juni afgelast

30 maart 2020 (0 reacties)

Steeds meer organisaties van wegwedstrijden in juni hebben besloten om het evenement af te gelasten. Vandaag kwam het bericht dat ook de Stadsloop van Appingedam (27 juni) wordt verschoven naar volgend jaar. Ook de halve marathon van Zwolle (13 juni) is verschoven naar volgend jaar.

Het bestuur van de Stichting Stadsloop Appingedam heeft zich beraden op de 24e editie, die gehouden zou worden op zaterdag 27 juni 2020. Alhoewel de voorbereidingen voor de Stadsloop al geruime tijd gaande zijn, vindt het Bestuur het  niet langer verantwoord verder te gaan met de verdere voorbereidingen aldus het persbericht van de organisatie

“Het is in de eerste plaats nog onzeker of evenementen als deze na 1 juni al weer georganiseerd mogen worden en bovendien wil het bestuur in  deze voor onze ondernemers erg moeilijke tijden niet aankloppen voor een sponsorbijdrage voor een evenement waarvan niet zeker is of deze wel door kan gaan. Het gaat wel om 2000 lopers en duizenden toeschouwers.

Zonder sponsoren en bedrijfsleven is de Stadsloop niet te organiseren.  We zijn alle sponsoren en bedrijven waar we de afgelopen jaren een beroep op hebben mogen doen, zeer dankbaar en hopen dat ze allemaal goed door deze crisis heen komen.

De kritische datum om het evenement überhaupt goed georganiseerd te krijgen is bijna bereikt. Contracten moeten worden afgesloten, bestellingen moeten worden gedaan, materialen moeten worden vastgelegd etc. Dit zijn stevige financiële risico’s terwijl helemaal niet zeker is of  het op 27 juni al weer mogelijk is om met grote groepen mensen samen te komen. 

Als met al is het niet verantwoord om door te gaan met de verdere voorbereiding. De Stadsloop is een prachtig hardloopevenement maar de prioriteiten liggen op dit moment echt ergen anders!

Het bestuur gaat er van uit dat er begrip is voor het feit dat de 24e editie van de Stadsloop een jaartje wordt uitgesteld.  De Stichting Stadsloop Appingedam is uiteraard vast van plan om volgend jaar weer een prachtig, gezellig en sportief feest te gaan organiseren! “

PersberichtReacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *