< terug

Strijd om nationale juniorentitels barst los in Apeldoorn

7 februari 2019 (0 reacties)

Bijna 800 junioren strijden komend weekeinde om de Nationale titels bij de A en B-junioren. Sprintdubbels, onverwachte uitstapjes, limieten voor het EK-20, spannende races op de middellange afstand en pogingen om Nederlandse Records aan te scherpen. Een kleine greep uit wat er op 9 en 10 februari in Omnisport verwacht kan worden.

Duikt Adigida als eerst junior onder de 21 seconden? Lobles dubbelt
Onyema Adigida heeft als één van de eerste atleten de limiet voor het EK-20 in Borås al op zak. In Nantes snelde de sprinter van Phanos op de 200 meter naar een tijd van 21.38 seconden, 0.02 honderdste onder de limiet. Adigida komt in Apeldoorn op zowel de 60 als de 200 meter in actie en is op beide afstanden favoriet voor de titel. Voor Adigida wordt het op de 200 meter zijn laatste kans om als junior onder de 21 seconden te duiken. Hij zou de eerste Nederlander zijn die dat op een indoorbaan voor elkaar krijgt.

Djoao Lobles zien we in actie op zowel de 400 als de 800 meter. Op die laatste afstand is hij huizenhoog favoriet, bij de 400 meter is dat een ander verhaal. Pierre ten Holder werd vorige jaar al tweede en heeft dit jaar de snelste tijd achter zijn naam staan.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *