< terug

Strijden voor Olympische Kwalificatie – Björn Koreman en Frank Futselaar (video)

9 april 2021 (0 reacties)

Marathonlopers Björn Koreman (2:11​.07 uur) en Frank Futselaar (2:11​.30 uur) hebben allebei de limiet voor de Olympische Spelen al behaald. Zeker van deelname zijn ze echter nog niet. Nederland mag drie atleten uitvaardigen naar Sapporo. De strijd om de tickets is dan ook groot. Bjorn en Frank dromen er in ieder geval van om samen naar de Olympische Spelen te gaan. Er zijn echter veel meer gegadigden

Olympische kwalificatie NL atleten
De Nederlandse atleten Björn Koreman, Roy Hoornweg, Michel Butter en Mohammed Ali gaan in Enschede van start. Hoornweg, Butter en Mohammed Ali liepen nog niet de Olympische kwalificatie-eis van 2.11.30. Abdi Nageeye (2.06.17 NR), Bart van Nunen (2.10.14) , Björn Koreman (2.11.07) en Frank Futselaar (2.11.30) hebben al aan de olympische limieteis van 2.11.30 voldaan. Futselaar loopt samen met Khalid Choukoud het komende weekeinde in het Italiaanse Siena. Er worden drie atleten geselecteerd voor de Olympische marathon. Bij de dames liep alleen Andrea Deelstra met 2.28.28 onder de limiet. Bij de dames starten in Enschede Ruth van der Meijde Jill Holterman en Bo Ummels. Zij liepen alledrie nog niet onder de Olympische eis van 2.28.30.

Bart van Nunen en Andrea Deelstra
Zowel Bart van Nunen als Deelstra lopen geen marathon meer dit voorjaar en richten zich helemaal op een Olympische deelname. Van Nunen liep onlangs in een koud en winderig Citypark van Dresden een sterke halve marathon. Hij verbeterde zijn persoonlijk record van 1.03.37 met bijna meer dan twee minuten. De marathonatleet liep tot aan de finish mee in de kopgroep met de Europese toppers Koen van Naert en Sandre Nordstad Moen. Van Nunen finishte kort na de winnaar als zesde in 1.01.46. Het is achter Abdi Nageeye (1.00,24) , Greg van Hest (1.01.10) de derde tijd ooit door een Nederlander gelopen. Daarmee is van Nunen een sterke gegadigde voor een aanwijsplek in de Olympische ploeg. Hij verklaarde al eerder. “Ik ben er in Sapporo liever niet bij dan dat ik drie marathons in negen maanden tijd loop en daardoor niet op mijn best ben op de Spelen zelf”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *