< terug

Supertijd Kipchoge in Londen, Kosgei snelste bij de vrouwen.Butter stapt uit. (video en uitslagen)

28 april 2019 (0 reacties)

Eliud Kipchoge heeft voor de vierde keer de marathon van Londen op zijn naam geschreven, een record bij de mannen. De Keniaan, die in 2015, 2016 en 2018 ook al won, finishte op majestueuze wijze in 2.02.37, de tweede tijd ooit gelopen op de marathon. Het wereldrecord staat ook op naam van Kipchoge. In september vorig jaar liep hij in Berlijn 2.01.39. Michel Butter verdween na 35 kilometer uit de wedstrijd en miste daarmee een eerste kans voor kwalificatie voor de OS. Ook Ruth van der Meijden haalde de finish niet.

Lees hier verder

Wedstrijdverslag
Eliud Kipchoge voegde een nieuwvbuitengewoon hoofdstuk toe aan zijn onvergelijkbare carrière door de op een na snelste tijd in de geschiedenis te lopen.Hij won voor de vierde keer de Virgin Money London Marathon.De Keniaanse superster en de leider van het NN Running Team deklasseerde een veld van wereldklasse en f.nishte in 2:02:37.Het betekende zijn elfde marathonzege in 12 starts en de tiende opeenvolgende marathonoverwinning.

Kipchoge Londen
NNRT

In kille en winderige omstandigheden leidde Eliud halverwege in 1:01:37 een groep van ongeveer 12 atleten. Bij de 30 km split – die Eliud in 1:27:04 passeerde – had hij slechts drie Ethiopiërs nog bij zich, waaronder zijn NN Running Team collega Mule Wasihun.Echter onder intense druk handhaafde Eliud zijn kalmte om het tempo langzaam op te voeren en uiteindelijk de krachtige Ethiopische uitdaging te doorbreken binnen de laatste 4 km langs de Theems en finishte uiteindelijk solo.

Reactie Kipchoge
“Om door de straten van Londen te lopen en voor de vierde keer te winnen is uizonderlijk; Ik ben blij om geschiedenis te schrijven, “zei een opgetogen Eliud.”De menigte in Londen is geweldig en hun enthousiasme heeft me geholpen om te blijven gaan. Ik ga graag hier als eerste de finish over en laat aan de hele wereld zien dat ik de beste marathonloper ter wereld ben”

Succes NNRT
De Ethiopische Mosinet Geremew werd tweede met 2.02.55 en dat is de derde snelste tijd in de geschiedenis.In een andere gedenkwaardige dag voor het NN Running Team, beleefde Mule een spectaculaire doorbraak door als derde in 2:03:16 te finishen-. Hij haalde daarmee een minuut van zijn persoonlijk record af en staat nu op zevende plaats allertijden. Het NNRT had nog meer succes in de straten van Londen, toen Bashir Abdi zijn persoonlijke record met meer dan drieënhalve minuut verbeterde. Met een tijd van 2.07.03 werd hij zesde en liep tevens een nieuw Belgisch record van 2:07:03.

Lees hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *