< terug

Tijd van Nienke Brinkman wordt wel erkend als Olympische kwalificatietijd

17 april 2023 (0 reacties)

Eerder vandaag berichten wij over de prestatie van Nienke Brinkman in de Boston marathon. De Nederlandse recordhoudster finishte als vijftiende met een tijd van 2.24.58. Daarmee was ze ruim twee minuten sneller dan Olympische limiet voor Parijs van 2.26.50. Het parcours van de Boston marathon voldoet niet aan de eisen van World Athletics om officieel erkend te worden. Na informatie bij het management van Brinkman werd ons meegedeeld dat de Atletiekunie het heeft onderzocht en vaststelde dat de tijd erkend zal worden als een Olympische limiettijd

Met haar eindtijd finishte Brinkman als 15de in een breed en sterk deelnemersveld. Hoewel het lopen van de olympische limiet voorafgaand aan de race geen hoofddoel was voor Brinkman, is ze vanzelfsprekend erg blij met deze prestatie: “De race vandaag was heel zwaar, maar ik heb toch ook genoten. Pas op tegen het einde besefte ik dat ik de Olympische limiet zou kunnen halen en ik ben uiteraard erg blij dat dit nu al gelukt is. Boston had vandaag echt een enorm sterk en breed deelnemersveld, het was voor mij te moeilijk om met de eerste lopers mee te gaan, maar ik ben tevreden met het resultaat. De fans hier zijn echt geweldig, er staan echt op elke meter zoveel mensen ondanks de regen, dat had ik echt niet verwacht.”

De Nederlandse kende vorig jaar een sterk jaar waarbij ze deMarathon Rotterdam 2022 als 2e finishte met een nieuw nationaal record (2:22:51) en ook werd ze 3e op de marathon bij het EK atletiek in München. Ook 2023 begon sterk voor Brinkman met overwinningen tijdens de NN Egmond Halve Marathon en de NN CPC Loop.

In Boston liep Brinkman in een buitengewoon sterk deelnemersveld. De race werd gewonnen door Hellen Obiri (winnares van Olympisch zilver op de 5000m in 2016 en 2021). Gotytom Gebreslase (wereldkampioen op de marathon van 2022 en winnares van de Berlijn Marathon 2021) werd tweede gevolgd door NN Running Team-atlete Lonah Salpeter op de derde plek (brons op de WK marathon 2022 en tweede plek bij de TCS New York Marathon 2022)


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *