< terug

Voorlopig streep door Keiencrossenseizoen 2020/2021

18 oktober 2020 (0 reacties)

Op zondag 29 november stond de aanvankelijke opening van het Keiencrossseizoen gepland, de PNEM-cross bij Naat Piek. Maar gezien de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft atletiekvereniging De Keien besloten de opening van het crossseizoen voorlopig uit te stellen.

Op 8 maart van dit jaar kende De Keien nog een succesvolle afsluiting van het crossseizoen 2019/2020 in het sportpark van Uden, niet wetende dat vier dagen later op donderdag 12 maart alle sportwedstrijden met meer dan 100 personen zouden worden verboden. Sindsdien heeft het coronavirus ons land in zijn greep en lijkt het einde voorlopig nog niet in zicht.

De organisatie van De Keiencrossen heeft de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet gevolgd. Er was enige hoop dat het crossseizoen in aangepaste vorm toch van start zou kunnen gaan, maar de update van de overheid op 14 oktober heeft aan alle hoop een einde gemaakt. De PNEM-cross op zondag 29 november, de traditionele opening van het crossseizoen bij Naat Piet, wordt van de kalender geschrapt.

Met een streep door de eerste cross van de Keiencrosscompetitie is het afwachten of de andere crossen wel kunnen doorgaan. In het nieuwe jaar staan nog drie crossen gepland, de Bedafcross op zondag 3 januari, de Pannekoekenbakkercross op zondag 7 februari en de Parkcross op zondag 14 maart.

De organisatie kan niets anders dan de ontwikkelingen blijven volgen en per cross bekijken of doorgaan een reële optie is. De gezondheid van de lopers, toeschouwers en vrijwilligers staat bij De Keien altijd voorop en we zullen dus alleen een wedstrijd organiseren als dit op een verantwoorde manier mogelijk is.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *