< terug

Wat betekent de lockdown voor hardlopers?

30 december 2020 (0 reacties)

Inmiddels zitten we alweer een tijdje in de nieuwe lockdown. Deze lockdown gaat natuurlijk een stuk verder dan de lockdowns die we eerder dit jaar al hebben gehad. Logisch, want met de besmettingen gaat het nog altijd niet goed in Nederland. De maatregelen die ingezet zijn om het coronavirus te bestrijden, zijn dan ook zeker nodig. Toch zijn ze niet altijd even duidelijk, wat ook komt doordat ze met enige regelmaat veranderen. Gelukkig kun je nog wel je tas van Cowboysbag inpakken met je hardloopschoenen en -kleding om een mooie tocht te maken, dit is namelijk nog gewoon mogelijk. Welke gevolgen de vergaande lockdown wel hebben voor ons als hardlopers kun je hieronder lezen. Vergeet hierbij natuurlijk zeker niet om verantwoord te blijven hardlopen. Ook al is iets volgens de wet toegestaan, dit betekent niet dat het ook verstandig of slim is om te doen. 

Pak je rugtas van Cowboysbag in en ga alleen hardlopen

Als je beslist wilt gaan lopen tijdens de lockdown die op het moment actief is in Nederland dan is dit in principe wel mogelijk. Je kunt dus je rugtas inpakken met je hardloopspullen om een tocht te maken. Het RIVM adviseert hierbij om de contact met andere hardlopers te vermijden. Ga je toch met een vriend of vriendin hardlopen? Houd dan natuurlijk minimaal 1,5 meter afstand tijdens het rennen, maar ook voor en na de tocht. Sterker nog, het is tijdens het hardlopen zelfs beter om nog een nog wat ruimere afstand aan te houden. Door het inspannen zul je namelijk een versnelde ademhaling hebben. Dit zorgt ervoor dat er meer luchtverplaatsing is. Dit leidt juist tot weer een groter besmettingsrisico, wat natuurlijk niet de bedoeling is. 

Ga beslist niet met een groepje hardlopen

Hardlopen kan dus nog gewoon tijdens de vergaande lockdown. Wel moet je je trainingen en rondjes dus de komende tijd alleen afwerken. Als je toch samen wilt lopen dan is dit in principe wel mogelijk. Je moet dit dan doen met maximaal 1 vriend of vriendin. Met meer mensen is niet toegestaan. Blijf hierbij natuurlijk op gepaste afstand, wat dus eigenlijk meer dan 1,5 meter is. Je moet niet beslist met een groep hardlopers het bos in gaan of de weg op gaan. Dit is verboden en kan zelfs een boete opleveren, terwijl je hierdoor dus ook besmet kunt raken. Alle hardloopevenementen zullen trouwens ook verboden blijven. Dit is tenminste het geval voor de evenementen die in het echt gehouden worden. Er zullen bijvoorbeeld wel virtuele hardloopwedstrijden georganiseerd worden waar je aan mee kunt doen. Gebruik dan je laptoptas dames of heren om je laptop te vervoeren als je onderweg je in wilt schrijven voor zo’n tocht. Je kunt hierbij onder andere meedoen aan de Ren 5 Doneer 5 actie van Stichting Vluchteling. Hierbij ren je vijf kilometer en doneer je vijf euro aan deze stichting, waarmee je dus vluchtelingen helpt. 

Blijf ook tijdens de lockdown gewoon lopen.

Het is dus gewoon mogelijk om ook tijdens de nieuwe lockdown in Nederland te hardlopen. Doe dat dan ook! Of je nu loopt of met een vriend of vriendin: je zult dit zoveel mogelijk in de buitenlucht doen. Hartstikke leuk natuurlijk, al is het weer op het moment niet altijd even goed. Vergeet ook niet geduldig te blijven. Er zal een tijd komen dat de hardloopevenementen weer georganiseerd kunnen worden in het echt, dus niet virtueel. Tijdens de lockdown kun je mooi het fundament leggen om na de coronacrisis allemaal geweldige prestaties neer te zetten in de wedstrijden die dan weer gehouden kunnen worden. 

(advertorial)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *