Ad
< terug

De laatste trainingsweken van Jip Vastenburg voor marathondebuut in Sevilla

29 januari 2019 (0 reacties)

Ik ben inmiddels al weer twee weken terug uit Kenia en ik kan terugkijken op een prachtige periode van vier weken training. Ik heb veel kilometers gemaakt over de bekende rode paden rondom Iten. Terug in Nederland heb ik op de tweede dag na aankomst gelijk een goede marathontraining kunnen afwerken. Je maakt dan optimaal gebruik van het hoogte effect. Ook konden we op deze manier al een beetje zien op welk tempo we moeten starten in Sevilla.

Een aantal dagen nadat ik terug was op Nederlandse bodem begon de temperatuur aardig te dalen en vonden de eerste sneeuwvlokjes de grond. Als persoon vind ik dit ontzettend gaaf. Het kraken van de sneeuw onder de voeten als je door het bos wandelt en de prachtige witte omgeving. Maar als hardloper is het niet de makkelijkste periode om te trainen. De wegen kunnen verraderlijk glad zijn en het bos is op dit moment onbegaanbaar.

Gelukkig worden de fietspaden in Nederland goed schoongemaakt, zodat de trainingen alsnog voltooid kunnen worden. We kiezen er wel bewust voor om enkele trainingen die we normaal gesproken buiten afwerken, op de loopband te doen. Voor mij biedt dit een extra voordeel, omdat ik dan de training in warmere omstandigheden kan uitvoeren, aangezien het in Sevilla een stuk warmer zal zijn dan in Nederland.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *