< terug

Geen sprake van dopinggebruik door Wilson Kipsang volgens Volare Sports

10 januari 2020 (0 reacties)

In een post op de facebookpagina van Volare Sports verklaart het management van atleet Wilson Kipsang dat er geen sprake is van dopinggebruik. Er is sprake van een beschuldiging dat Kipsang de Whereabout regels heeft overtreden. Die zaak wordt nu onderzocht.

“Voorthuizen, 10 januari 2020 – Als management van de heer Wilson Kipsang hebben we de kennisgeving van beschuldiging ontvangen met betrekking tot een vermeende anti-dopingregelschending door Wilson. Het betreft vermeende Whereabouts Failures (artikel 2.4) en vermeende sabotage of poging tot sabotage (artikel 2.5). Op dit punt is het slechts een beschuldiging.

We benadrukken dat er geen sprake is van dopinggebruik. Er is geen verboden stof gevonden. De beschuldiging dat er geknoeid is met de dopingcontrole (artikel 2.5) betreft een verklaring/uitleg die is gegeven in betrekking tot een mogelijke Whereabouts Failure en heeft geen betrekking op het knoeien met een dopingcontrole zelf. In afwachting van de zaak en ons eigen onderzoek zullen we er niets meer over communiceren.” Tot zover de berichtgeving van Volare Sports

Geen wedstrijden
Volgens de regels van de WADA moet een atleet elke dag een uur lang de verblijfplaats opgeven, plus overnachtings- en trainingsinformatie, voor het geval de atleet een dopingtest moet ondergaan buiten wedstrijdverband. (Wherabouts).Wilsong Kipsang is op dit moment uitgesloten van wedstrijden en zal pas weer aan wedstrijden kunnen deelnemen wanneer hij definitief wordt vrijgesproken. Een procedure die nog geruime tijd kan duren.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *